נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר הערב (שבת) לאתר אקסיוס כי כנראה ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בשבוע הבא או בשבוע לאחר מכן לאחר שנתניהו ביקש את הפגישה. גורמים ישראלים אמרו לכאן חדשות כי עדיין לא נקבע מועד לפגישה.
"אנחנו מסתדרים מצוין. הוא יודע מי הבוס", אמר טראמפ בהתייחסו לנתניהו. מדובר במפגש הרשמי הראשון בין השניים מאז העימות הדרמטי בחדר המצב בחודש פברואר האחרון, אז הציג נתניהו את תוכניתו למלחמה משותפת נגד איראן. יש לציין כי בשבוע הבא ימריא טראמפ לטורקיה לפסגת נאט"ו שתתקיים ב-8-7 ביולי.
מאז, המתח בין המנהיגים רק החמיר: בסביבת טראמפ מביעים אכזבה עמוקה מנתניהו וגורם אמריקני רשמי אף ציין כי "רבים מיועציו הקרובים של טראמפ חושבים שביבי טעה בהכול". בחודש שעבר אף תקף טראמפ את נתניהו בשיחת טלפון סביב ההסלמה בלבנון, כינה אותו "משוגע" והאשים אותו בכפיות טובה.
לשכת ראש הממשלה אישרה אתמוצל כי נתניהו שוחח עם טראמפ ביום שישי כדי לברכו לרגל יום העצמאות ה-250 של ארה"ב וציינה כי השניים סיכמו להיפגש בקרוב.
בתוך כך, טראמפ התייחס בריאיון לאקסיוס גם להלווייתו של מנהיג איראן לשעבר, עלי חמינאי, וטען כי האיראנים "מתחננים לעסקה". הוא הוסיף כי שני הצדדים לקחו הפסקה של שבוע מהשיחות עד לסיום אירועי האבל והתחייבו שלא לפתוח באש בתקופה זו. בטון אופייני העיר טראמפ על המשתתפים בהלוויה: "הם כולם שם. ירייה אחת והיינו יכולים לחסל את כולם, אבל לא נעשה את זה כי אז לא יהיה לנו עם מי לנהל משא ומתן".
