יועמ"שית הכנסת, שגית אפיק, אמרה היום (שלישי) בדיון בכנסת על חוק יסוד לימוד תורה כי ייתכן שחוק יסוד לימוד תורה יעניק ללומדי התורה הטבות ששמורות ללוחמים.
חבר הכנסת נאור שירי אמר בתגובה כי "אתם יוצרים את הכלים לתת תואר חינם ללומדי תורה, את אותן הטבות של לוחמי מילואים".
מוקדם יותר פנה הרב יצחק יוסף, מנהיגה הרוחני של תנועת ש"ס, ליו"ר המפלגה אריה דרעי ואמר לו כי יש לתמוך בחקיקה של הקואליציה, על מנת לא לסכן את השלמת חקיקתו של חוק יסוד לימוד תורה.
בש"ס חוששים כי אי-העברתם של החוקים שמקדמת הקואליציה תביא בפועל לטרפוד החוק ולביטול רפורמת הכשרות.
"אין מקום להתמהמה ואין לסכן בשום אופן את העברת חוק לימוד תורה", כתב הרב לדרעי. "ובעניין הכשרות, יש להציל את עם ישראל מאכילת נבלות וטריפות ולתמוך בנוסח הנוכחי דווקא".
בשבוע שעבר אישרה הכנסת בקריאה ראשונה את החוק שיקנה ללומדי תורה זכויות זהות למשרתים בצבא. 63 חברי כנסת הצביעו בעד החוק, ו-53 הצביעו נגדו.
יומיים לאחר מכן משרד האוצר הזהיר מפני ההשלכות, והבהיר כי אישורו יחייב העלאת מסים של 16%. בעמדה שגיבש הדרג המקצועי במשרד נכתב כי החוק יכביד על הציבור המשרת ומשלם המסים, ינציח את המצב שבו הגברים החרדים אינם מתגייסים ויביא להסטה של תקציבים נוספים לטובת החברה החרדית.
