יו"ר המילואימניקים יועז הנדל תקף את יו"ר מפלגת האחדות גלעד ארדן בשיחה בחוג בית סגור: "הוא איש ראוי, אך הוא החליט להקים מפלגה שלא מתקרבת לאחוז החסימה כשהוא ראה שאנחנו יציבים. צריך לשאול אותו למה ולא אותנו".
הנדל אמר עוד כי בניגוד למפלגתו של ארדן, במפלגה שלו ושל טרופר אין סיכוי שמישהו ישלים לנתניהו ולחרדים ל-61 מנדטים. הוא הוסיף ואמר: "אנחנו אומרים שנקיים ועדת חקירה. לא נכסתח את זה בשום אופן. אני לא מבין מה ארדן אומר עד הסוף, אבל אנחנו לא נכסתח את זה".
כמו כן, בהקלטות נשמע הנדל אומר: "עזבו את אלה ש-30 שנה במערכת הפוליטית מדברים על חרדים כל מערכת בחירות ואחרי זה לא עושים כלום. אלה במאה אחוז לא יעבירו שום דבר". הוא הוסיף כי לפי הסקרים שבידיו מפלגת "בית ציוני" עוברת את אחוז החסימה.
בסקר האחרון שפורסם בכאן חדשות, המילואימניקים בראשות חילי טרופר ויועז הנדל, ומפלגת האחדות בראשות גלעד ארדן ויולי אדלשטיין לא עוברות את אחוז החסימה. כך גם מפלגת כחול לבן בראשות בני גנץ ובל"ד בראשות סמי אבו שחאדה.
