ראש הממשלה בנימין נתניהו ואנשיו ניהלו דיון לילי על השריונים ברשימת הליכוד עד שעות הבוקר המוקדמות ממטה המפלגה באור יהודה, מחשש שיצותתו להם במצודת זאב שבתל אביב - כך פורסם הערב (שלישי) במהדורת כאן חדשות.
המגעים עם איש ערוץ 14 יעקב ברדוגו התנהלו לאורך תקופה ארוכה. בתחילה דרש ברדוגו להשתבץ בעשירייה הראשונה ברשימה ולקבל הבטחה לתפקיד שר המשפטים. אולם, נתניהו סירב וייעד אותו במקור לשולי העשירייה השנייה.
החשש להאזנות במצודת זאב והדרישות של ברדוגו: מאחורי הקלעים של סאגת השריונים בליכוד | @yaara_shapira עם הפרטים#מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/2M2SwjeqrU
— כאן חדשות (@kann_news) September 8, 2026
אחרי מגעים שנמשכו עד רגע ההכרזה ממש הוחלט "לשדרג" את ברדוגו למקום ה-11, אך בתמורה לכך לא להבטיח לו פומבית תפקיד שר כלשהו, ובפרט לא את התיק המועדף על יריבו, השר הנוכחי יריב לוין.
בהיעדר ייצוג נשי נרחב ברשימת הליכוד דן נתניהו לאורך הלילה במועמדותן של עורכת הדין יסכה בינה, ד"ר קרן אסייג ויפעת בן חי שגב. אסייג כבר הצטלמה עם ראש הממשלה לקראת הכרזה עליה כמשוריינת, ורק בלילה הובהר לה שתקבל הבטחה להיות שרה מבלי להיות משובצת ברשימה.
בן חי שגב, לעומת זאת, יצאה מרשימת המשוריינים ממש ברגע האחרון, אחרי שבסביבת נתניהו חששו מביקורת עקב העובדה שהעידה בעבר במשפטו. כך נשארה אישה אחת בלבד ברשימת המשוריינים - טליק גואילי.
