גורם סעודי המעורה בפרטים אמר כי סעודיה לא תתגמש בעניין הנורמליזציה עם ישראל - גם אם האחרונה תסייע לה במאבק נגד החות'ים בתימן, כך פרסמנו הערב (רביעי) במהדורת כאן חדשות.
לדברי הגורם ששוחח עם כאן חדשות, מבחינת סעודיה, הדרך לנורמליזציה עוברת בפיתרון הסוגיה הפלסטינית - לא באמצעות גורם שלישי ולא מתוך העובדה שהממלכה נמצאת כביכול בעמדת חולשה.
בצל הנזקים שסופגים הסעודים בעימותם מול החות'ים, הגורם הסעודי אמר כי בריאד סבורים שמהלך צבאי כולל שלהם נגד המורדים מתימן הוא לא הפתרון האולטימטיבי כרגע. במקום, הסעודים שואפים לקדם פיתרון בין-לאומי לפירוק האיום בצורה חכמה ואסטרטגית. לכל היותר, הסעודים שואפים בשלב הזה להשיב את השליטה על האזורים שנכבשו על ידי החות'ים בקרבת מצר באב אל-מנדב האסטרטגי.

אתמול פרסמנו במהדורת כאן חדשות כי על פי הערכות, ישראל החלה בהעברת מידע מודיעיני לסעודיה באמצעות ארצות הברית. דיפלומט מאחת ממדינות האזור ששוחח עם כאן חדשות אמר כי הסעודים בקשו סיוע מארצות הברית, האמריקנים העבירו את הבקשה לישראל, וזו החלה להעביר מידע לסעודיה באמצעות ארצות הברית מאחר שבישראל רואים בחות'ים בעיה אזורית רחבה.
ביום שישי האחרון אישרו גורמים בממשלת תימן הפרו-סעודית בפני כמה גופי תקשורת כי המורדים החות'ים השלימו את השתלטותם על מצר באב אל-מנדב. לדבריהם, החות'ים תפסו גם את האי פרים (מיון), ממנו נסוגו כוחות הממשלה. מוקדם יותר אמרו מקורות בציר הפרו-איראני כי החות'ים חידשו את תקיפותיהם לעבר הצבא התימני, ופתחו בירי רקטות באזור אל-עארה שבדרום-מערב תימן. זאת לאחר ההשתלטות החות'ית על עיר הנמל אל-מוח'א, ובכיבוש העיר הדרומית לה, דובאב.
