אף אחד מהשרים בוועדת לענייני שב"כ שהייתה אמורה להתכנס היום (רביעי) לא הגיע לדיון מלבד שר המשפטים יריב לוין. השר קבע בשם הוועדה כי שב"כ הוא שיקבע את הסדרי האבטחה של ראשי המפלגות עד לבחירות.
מלבד השר לוין, נכחו בדיון גם גורמים משב"כ וממזכירות הממשלה. במהלך הדיון עלה שלא יעיל לכנס את ועדת השרים על מנת לאשר את האבטחה בתקופת בחירות שבמילא דינמית, ולכן הוחלט ששב"כ הוא שיקבע את מי לאבטח ואיך בהתאם לצורך, אחרי הערכות מצב שיתקיימו בארגון.
הדיון היום נקבע להיערך בהמשך לפניית יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, שופט בית המשפט העליון נעם סולברג, לראש המל"ל שמואל בן עזרא בבקשה לדון בסוגיית סירוב שב"כ לאבטח את יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן ואת יו"ר מפלגת ישר גדי איזנקוט. לפניו יותר משבועיים המליצה הוועדה הציבורית המייעצת לוועדת השרים לענייני שב"כ לאשר רק לגדי איזנקוט אבטחת שב"כ עד ליום הבחירות.
במכתבו של סולברג צוין השופט כי הגיעו אליו כמה פניות בנושא. לדבריו, יש לקבוע מיהו הגורם המוסמך לקבוע אם מי מראשי המפלגות מאוים, ועל מי מוטלת האחריות למשימת האבטחה. זאת, תוך הבחנה בין חברי כנסת, שרים, סמלי שלטון ומועמדים שאינם חברי כנסת, כמו איזנקוט וגולן. "יש לקבוע מהן אמות המידה לאבטחה בתקופת בחירות של ראשי מפלגות", קבע סולברג במכתבו.
בכאן חדשות ברשת ב' פורסם לראשונה כי כי למרות שבמשטרה העלו את הערכת רמת האיום על יאיר גולן, בשב"כ עדיין מסרבים לאבטח אותו. בעקבות כך, שיגרו במפלגה מכתב לבכירים במערכת אכיפת החוק ובו נטען כי ראש שב"כ דוד זיני "מפקיר ביודעין את ביטחונו של יאיר גולן ומסכן את חייו".
