ראש הממשלה בנימין נתניהו מפעיל לחצים על המפלגות הקטנות שרצות לכנסת כדי שיפרשו מהמרוץ - כך פורסם הערב (שלישי) במהדורת כאן חדשות. בתמורה, צפוי נתניהו להציע להן תפקידים זוטרים.
בנוסף ללחצים המוכרים נגד מפלגתו של עופר וינטר "עמך ישראל", ראש הממשלה מפעיל לחץ גם על המפלגות הקטנות האחרות, בהן אח"י בראשות יובל אלמלך ונעם של הרב טאו, בהובלת אבי מעוז. מקורבים לנתניהו נפגשו ושוחחו עם רבני המפלגות, והציעו להם אפשרות לתפקידים ולמהלכים שיעביר בממשלה שיקים, אם יעלה בידיו.
נתניהו מגביר את הלחץ על המפלגות הקטנות, בהן נועם לישראל של הרב טאו, כדי לגרום להן לפרוש מהבחירות כדי לחסוך קולות. בהמשך צפוי רה"מ להציע לראשיהן תפקידים זוטרים | פרסום של @glick_sh #מהדורתכאןחדשות עם @talberman https://t.co/nD6gF8Iy7X
— כאן חדשות (@kann_news) October 13, 2026
בליכוד אופטימיים לגבי המאמצים מול מפלגת נעם, והרב טאו הביע נכונות לדון באפשרות לפרישה. עם זאת, חשוב להדגיש כי מדובר בשיחות בשלבים מוקדמים, ועדיין לא במשא ומתן קונקרטי.
מנגד, במפלגת נעם הכחישו את הטענות, ומסרו כי "לא היה ולא נברא ואפילו לא משל היה. איש לא פנה וגם אין סיבה לפנות". מטעם הליכוד לא נמסרה תגובה.
>>האתגר של הקואליציה והאופוזיציה: מה עושים עם המפלגות הקטנות?
המפלגות שיכריעו את הבחירות: בליכוד רוצים לרסק לחלוטין את וינטר, בגוש השינוי היו רוצים שישרוף כמה שיותר קולות ממצביעי הממשלה. מנגד, שני הצדדים ממעטים לתקוף את הנדל וזליכה, למקרה שיצטרכו אותם כדי להרכיב קואליציה | פרשנות של @yaara_shapira #מהדורתכאןחדשות עם @talberman https://t.co/JqcR1eOuNL
— כאן חדשות (@kann_news) October 13, 2026
בחודש שעבר פרסמנו במהדורת כאן חדשות כי בליכוד הציעו לווינטר את כל חמשת השריונים שנותרו לנתניהו ברשימת הליכוד, מהם ארבעה לפני המקום ה-30 ברשימה, בתמורה לפרישתו מהתמודדות עצמאית. וינטר סירב לקבל את השיחה.
מוקדם יותר הערב, סגן ראש מועצת שומרון, דוידי בן ציון, הודיע על פרישה ממפלגתו של וינטר, לאחר שבמהלך השבוע האחרון נתלו שלטים עוינים מחוץ לביתו. במפלגה מסרו: "צר לנו על הלחצים, האיומים וההתנכלות לילדים ולמשפחה שנאלצתם לעבור. תודה על המסע המשותף".
