יושב ראש ועדת הבחירות, השופט נעם סולברג, הבהיר היום (ראשון) בהצהרה מיוחדת לצד ראש שב"כ והיועצת המשפטית לממשלה: "הבחירות התנהלו בתקינות, התגלו חשדות שנבחנים - אך הם לא יערערו על תוצאות הבחירות". הוא הוסיף : "אין בדברים כדי להטיל דופי בהצבעת החברה הערבית. אזרחים שיצאו להצביע מימשו את זכותם הדמוקרטית. השתתפות רחבה בבחירות היא דבר מבורך בחברה הערבית, ובכל ציבור בישראל".
"אני פונה אליכם הערב מתוך האחריות שהופקדה בידי לשמור על טוהר הבחירות, ומתוך המחויבות להציג לפניכם את הדברים כהווייתם", פתח את דבריו. "קודם כל חשוב לי להדגיש - הכרעתכם בקלפי תכובד. תוצאות הבחירות משקפות את רצון הבוחרים".
יו"ר ועדת הבחירות בהצהרה מיוחדת עם ראש שב"כ והיועמ"שית: "הבחירות התנהלו בתקינות, התגלו חשדות שנבחנים - אך הם לא יערערו על תוצאות הבחירות" @hadasgrinberg https://t.co/cFKzPFzT74
— כאן חדשות (@kann_news) November 1, 2026
הוא המשיך ואמר: "הדברים שאני אומר מוסכמים גם על היועצת המשפטית לממשלה וראש שב"כ, שלצידי. בימים האחרונים פורסמו דברים רבים על החקירה המתנהלת בשב"כ. מרבית הפרסומים הללו אינם נכונים. החקירה מצויה בשלב הסמוי, היא מבוססת על מידעים מסווגים, ובשלב זה, מטבע הדברים, אין אפשרות לחשוף את פרטיה. עם זאת, חובתנו למסור לכם את המידע שניתן לפרסם, ולהבהיר את משמעותו".
"לאחרונה התגלו חשדות חמורים המצריכים בחינה, הנוגעים למימון מגורמי חוץ, שנועד להשפיע על מערכת הבחירות, ושעשוי להיות להם פן ביטחוני", עדכן. "בעקבות המידע שהוצג לפנַי, הנחיתי את שב"כ לחקור על-פי דין. חשוב לי להבהיר. חשדות הם חשדות. לצורך ערעור על תוצאות הבחירות נדרשות ראיות מוצקות".
לדבריו, החשדות שהוצגו חמורים. "נברר אותם עד תום ונרד לשורש האמת", הצהיר, אך הדגיש כי הטענה לפיה חומר הראיות עשוי לערער את תוצאות הבחירות בכללותן - אינה נכונה. "עמדתנו היא שגם אם החשדות יאומתו, אין בכך כדי לגרוע מתקינות תהליך הבחירות ומתוצאות הבחירות בכללותן", הוסיף.
עוד עדכן כי יוקם צוות משותף בהובלת שב"כ, משטרת ישראל והפרקליטות לצורך הגעה לחקר האמת. סולברג סיכם: "ביום רביעי הקרוב יפורסמו התוצאות הרשמיות ויוגשו לנשיא המדינה, כפי שהן. התוצאות יפורסמו במועדן. קולכם נספר. הכרעתכם תכובד".
ממפלגת הליכוד נמסר בתגובה להצהרתו של השופט סולברג כי "תמוה מאוד כיצד סולברג קבע שמדובר בחשדות חמורים מאוד של מימון זר, ובאותה העת קובע מראש שאין להן השפעה על תוצאות הבחירות בטרם סיום החקירה". עוד הוסיפו בליכוד כי מספר מועט של קולות הפריד בין "מעבר מנדט מרע"ם לגוש הימין, דבר שהיה משנה לחלוטין את תוצאות הבחירות והמפה הפוליטי". הליכוד סיכמו את תגובתם בכך שטענו ש"עד לסיום החקירה עננה שחורה מוטלת מעל תוצאות הבחירות בישראל".
