ראש ה-CIA ביקר בארץ ונפגש עם ראש המוסד

ראש ה-CIA ביקר בארץ ונפגש עם ראש המוסד
לפי גורמים המעורים בנושא ויליאם ברנס נפגש גם עם ראש הממשלה נתניהו • לפני כשבוע דווח על פגישה שקיים ראש סוכנות הביון עם נשיא אוקראינה בקייב
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
وليام بارنز رئيس ال- سي أي أيه בארנס CIA
צילום: رويترز

בצל המתיחות הביטחונית, ראש ה-CIA ביקר בימים האחרונים בישראל במסגרת סיורו במזרח התיכון ונפגש עם בכירים ישראלים, בהם ראש המוסד, דדי ברנע. כך הותר היום (שישי) לפרסום. לפי מקורות המעורים בנושא, נפגש בארנס גם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

כחלק מביקורו באזור, קיים ראש ה-CIA פגישות גם במצרים, כולל עם הנשיא א-סיסי. ביקורו הוא חלק משורת ביקורים של בכירים אמריקנים באזור בעת האחרונה - בשבוע שעבר ביקר בישראל היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית, ג'ייק סאליבן ובשבוע הבא יבקר שר החוץ האמריקני של אנתוני בלינקן.

לפני שבועיים, נפגש ברנס בחשאי עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בקייב. לפי הדיווח, נשיא אוקראינה תדרך את ראש סוכנות הביון בפגישה על פעולותיה הצבאיות העתידיות של רוסיה במלחמה. השניים דנו בפגישה על המשך הסיוע של ארצות הברית לאוקראינה.

 ברנס וזלנסקי (צילום: אי-פי)

הפופולריים