דיון סוער בוועדת חוקה: "חוות הדעת מוטה"

דיון סוער בוועדת חוקה: "חוות הדעת מוטה"
יועמ"ש הוועדה בליי אמר בדיון: "מקווים להגיע להסדר מאוזן ושלא תבוטל דה פקטו היכולת של ביהמ"ש לשמש בלם לשלטון, שהוא חיוני לדמוקרטיה" • יו"ר הוועדה טען על דבריו: "הטיה שנובעת מחוסר הסכמה" | שידור חי
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
רוטמן ועדת חוקה
צילום: צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

שידור חי מהוועדה

בוועדת החוקה בכנסת נמשך היום (שני) הדיון ברפורמה המשפטית שמקדמת הממשלה. היועץ המשפטי של הוועדה, גור בליי, הציג את הקשיים שעולים בשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, וטען: "יש קושי רב בכל העולם להצדיק שוועדה פוליטית תבחר שופטים במיוחד לשלום והמחוזי". אחרי דבריו טען יו"ר הוועדה ח"כ שמחה רוטמן: "אני חושב שמסמך ההכנה של הייעוץ המשפטי הוא מוטה. חלק זאת הטיה מובנית של משפטנים וחלק הוא הטיה שנובעת מחוסר הסכמה או סיבות אחרות. צר לי שצריך לומר לי את זה". 

בדיון התפתחו עימות בין חברי הכנסת ויו"ר הוועדה, ח"כ שמחה רוטמן, הוציא את ח"כ גלעד קריב מהדיון. בליי הוסיף בדיון: "עולה שאלה לגבי ההסדר המוצע שיהיה רוב מובנה לח"כים מהקואליציה, תוך ביטול הדרישה לרוב של שבעה. בעינינו הדבר הזה יוצר מצב שהמנצח זוכה בכל הקופה". הוא המשיך כי "אנחנו לרשותה של הוועדה, ברור שזה המקום המתאים, לועדת החוקה לדון באיזונים. אנחנו מקווים שהוועדה תגיע להסדר המאוזן ביותר ושלא תבטל דה פקטו את היכולת של בית המשפט לשמש כבלם לשלטון, שזה דבר חיוני למערך דמוקרטי בכלל ובמערך האיזונים של מדינת ישראל בפרט". 

בתוך כך, עשרות מנכ"לים לשעבר של משרדי ממשלה פרסמו הבוקר מכתב נגד הרפורמה. לטענתם, קיים חשש כבד שהחלשת מערכת המשפט תוביל לפגיעה ארוכת טווח בתוואי הצמיחה של המשק ובאיכות החיים של תושבי ישראל".  

חריגה ממסגרת האשראי | האזינו לעוד יום 

בנוסף אליהם שלחו היום יותר ממאה שגרירים מכתב לראש הממשלה נתניהו, במחאה על המהלך. בנוסף הם הביעו דאגה מההחלטה לפצל את סמכויות הפיקוד והניהול ביהודה ושומרון. במכתב לראש הממשלה לנתניהו, הדיפלומטים כותבים כי בהעברת הסמכויות לידי גורם אזרחי-פוליטי, יש חיזוק משמעותי לטענה הנשמעת בחוץ לארץ כי ישראל מספחת בפועל את יהודה ושומרון. הם מוסיפים כי למהלך, יחד עם החלשת מערכת המשפט, "תהיה השפעה ישירה ומחמירה על חוות הדעת הצפויה של בית הדין הבינלאומי לצדק ובהמשך כנראה גם של בית הדין הבינלאומי הפלילי".

הפופולריים