עורך הדין דוד חודק התייחס היום (שבת) בריאיון עם קרן אוזן בתוכנית "הכול פוליטי" בכאן 11 לאמירתו כי אם תהיה פה דיקטטורה - הוא לא יהסס לפתוח באש חיה. בריאיון טלוויזיוני ראשון שהוא העניק מאז דבריו נגד הרפורמה המשפטית ביום חמישי בכנס לשכת עורכי הדין, ואמר כי הוא "מתנצל שדברי פורשו לא נכון". עורך הדין חודק הסביר כי הוא מתנגד לאלימות וכי יש להילחם ברפורמה "בכל דרך חוקית".
חודק המשיך ואמר כי "כוונת הדברים הייתה להמחיש את הסכנה שתתרחש אם נהפוך לדיקטטורה", כשהרפורמה המשפטית, אמר, היא צעד ראשון בתהליך. "מהלך החקיקה שמכונה רפורמה עלול להביא להרס הדמוקרטיה ומציב את המדינה בסכנה קיומית", הוסיף.
עו"ד חודק מגיב לדבריו על הרפורמה המשפטית, שנגדה אמר שיאבק גם בנשק: "אני מצטער על כך שדברי פורשו לא נכון, צריך להיאבק בתוכנית בכל דרך חוקית. החקירה נגדי - פוליטית לחלוטין" @kerenu9 #הכול_פוליטי pic.twitter.com/wRyVNRUxmR
— כאן חדשות (@kann_news) February 4, 2023
לטענתו, הוא כלל לא קרא להשתמש בנשק חם אלא "שאם יבואו לכפות עלי דיקטטורה ויפעילו כנגדי נשק חם אני אשיב באש מתוך הגנה עצמית". על ההודעה אמש כי המשטרה תפתח חקירה נגדו בעקבות התבטאויותיו אמר כי מדובר בחקירה "פוליטית לחלוטין".
בכנס לשכת עורכי הדין אמר חודק: "אני החלטתי שלא אחיה יום אחד בדיקטטורה. אם צריך להילחם על זה - אני אלחם. אני מדבר עם חברים מהשירות הצבאי שלי. אנשים מוכנים להילחם עם נשק. אם צריך להגיע לזה, ואם יגררו אותי לשם - זה מה שאני אעשה". חודק המשיך והזהיר כי תפרוץ בישראל מלחמת אחים. חודק אף קרא למאזיניו לנהוג כמוהו: "הקמתי קבוצת התנגדות. מציע לכולם לשתק את המדינה, את הנתיבים, התחבורה, לשבות. צריך להילחם".