המשטרה העלתה את רמת האבטחה על יושב ראש ועדת החוקה, החוק והמשפט, חה"כ שמחה רוטמן. זאת, בעקבות איומים עליו בתקופה האחרונה ולאור הימים האחרונים. לרוטמן הוצמד מאבטח שנמצא לצידו גם במהלך הדיונים בוועדת החוקה. בנוסף, משמר הכנסת ליווה אותו היום בדרך מביתו בגוש עציון לכנסת. רמת האבטחה תעלה גם סביב ביתו על ידי המשטרה.
במקביל למחאות הענק, רוטמן ניהל היום (שני) את הדיון בוועדת חוק, חוקה ומשפט של הכנסת, שהפך להיות סוער במיוחד, ועסק באישור חוקי הרפורמה המשפטית. החלק הראשון של הרפורמה אושר לקראת קריאה ראשונה בוועדה אחרי מהומה. הצעת החוק קובעת את ההרכב המחודש של הוועדה למינוי שופטים ואת האיסור על בג"ץ לפסול חוקי יסוד של הכנסת.
חברי האופוזיציה שרו לפני תחילת הדיון בוועדת החוקה "אין לי ארץ אחרת"@ZeevKam pic.twitter.com/dettWTPc35
— כאן חדשות (@kann_news) February 13, 2023
במהלך הדיון תקפו אותו חברי האופוזיציה ואף התקרבו אל שולחנו. חברי האופוזיציה פתחו בשירת "אין לי ארץ אחרת". בהמשך החלה מהומה של ממש כשחברי האופוזיציה החלו לצעוק "בושה". ח"כ יוראי להב הרצנו מיש עתיד נעמד על השולחן, חברו למפלגה ח"כ ולדימיר בליאק התיישב על הרצפה והחלו עימותים חריגים בין חברי הכנסת מהאופוזיציה לסדרנים. 20 ח"כים, רבים מהם חברי האופוזיציה, הוצאו מהדיון.
מוקדם יותר, יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן אמר מוקדם יותר בהצהרה לתקשורת בכניסה לדיון: "אני גם סבור, כמו השר לוין, שאפשר וצריך לקיים את ההידברות ללא דחיית החקיקה. אשמח לשבת, ללא כל דיחוי, בתיווך הנשיא ובכל מקום שיבחר, עם כל נציג של האופוזיציה שירצה בכך, ללא תנאים מוקדמים, והכול כדי לקדם הידברות אמיתית ולהוביל להסכמה לאומית רחבה סביב הרפורמה לתיקון מערכת המשפט".