המפכ"ל: מחאה - זכות דמוקרטית, עלינו לנהלה באיפוק

המפכ"ל: מחאה - זכות דמוקרטית, יש לנהלה באיפוק
שבתאי פרסם איגרת ובה קרא לשוטרים להתנהל "בשוויוניות וממלכתיות". דבריו מגיעים ברקע המתיחות הגוברת בין צמרת המשטרה ללשכת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר
מחבר אורלי אלקלעי מחבר אורלי אלקלעי
Getting your Trinity Audio player ready...
0
צילום: 0

מפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי פרסם היום  (חמישי) איגרת לפקודיו, בה הוא כתב: "מחאה היא זכות דמוקרטית. עלינו להכילה ולנהלה תוך שוויוניות, ממלכתיות ואיפוק". האיגרת מגיעה על רקע המתיחות המתמשכת בין צמרת המשטרה לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.

באיגרת כתב המפכ"ל כי על השוטרים "להמשיך ולהקפיד על מקצועיות, ערכיות ועשיה ללא משוא פנים", דווקא על רקע התקופה ה"מורכבת ורבת המשמעות" לדבריו. המפכ"ל הוסיף ואמר כי "בזכות עצמאותה, המשטרה הייתה ותישאר תמיד ציר ליבה חשוב לשמירה על חוסנה וביטחונה של מדינת ישראל. אנו משטרה של החברה הישראלית כולה, הפועלת מתוקף אחריותה לשלום וביטחון הציבור. ככזו לעולם נשאר ממלכתיים ונמשיך לקבל החלטות שאין בהן שיקולים זרים, מלבד החוק".

המפכ"ל התייחס לסוגיית הגיבוי שמקבלים השוטרים ואמר: "כמי ששולח אתכם המפקדים והשוטרים אל משימות מורכבות ומאתגרות מדי יום ביומו, אני מגבה באופן מלא את קבלת ההחלטות של המפקדים בשטח, כל עוד פעלו בהתאם לנהלי משטרת ישראל ועל פי חוק", והוסיף, "אני מצפה מכם המפקדים והשוטרים, להקפיד הקפדה יתרה על רוח המשטרה וערכיה חרף הלכי הרוח הסוערים".

בתקופה האחרונה מחריפה המתיחות בין צמרת המשטרה לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, אשר באה לידי ביטוי גם בדרישות השר לגבי אופן טיפול המשטרה בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית ובהנפת דגלי אש"ף, וגם בדרישותיו בנוגע לטיפול טרור במזרח ירושלים. אתמול כינה השר בן גביר את פעילות שוטרי מג"ב במסגרת עקירת העצים בבנימין "אלימה וקיצונית", על כך הגיב מפקד מג"ב ואמר: "לא אאפשר להפוך את לוחמי מג"ב לשק חבטות".

הפופולריים