גורם המעורה בתוכן שיחות התיווך בין האופוזיציה לקואליציה טוען כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מעוניין בפשרה בין הצדדים, כך פורסם אתמול בחדשות שישי בכאן 11. עם זאת, המתנגדים העיקריים לפשרה הם שר המשפטים לוין וראש האופוזיציה לפיד, שנותרים בעמדותיהם.
ברקע, סקר כאן חדשות גילה שרוב הציבור דווקא תומך בהידברות שכוללת את עצירת החקיקה המשפטית באופן זמני. מהסקר שפורסם אתמול במהדורת חמש בכאן 11 עולה כי מחצית ממצביעי הליכוד תומכים בעצירת החקיקה והידברות, בעוד 36% מהם תומכים בהמשך החקיקה ללא פשרות.
אם בודקים בקרב מצביעי מפלגות אחרות בקואליציה – המצב שונה לגמרי. בקרב מצביעי הציונות הדתית – רק 36% בעד עצירת החקיקה להדברות, ו-49% – נגד. בקרב מצביעי יהדות התורה וש"ס – רק 19% אחוז בעד הקפאת חקיקה וניהול משא ומתן. 63% נגד. אולי, בניגוד לעמדה הפייסנית של כמה מנציגיהם.
סקר כאן חדשות מגלה: מה חושבים מצביעי הליכוד על עצירת חקיקת הרפורמה? | לידיעה המלאה >>> https://t.co/IGHIMcInyJ@yaara_shapira pic.twitter.com/Bg8J2zPbgr
— כאן חדשות (@kann_news) February 17, 2023
ברקע, השר עמיחי שיקלי אמר אתמול בריאיון במהדורת חמש כי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מחבלת בפשרה לפי מתווה הנשיא, בעקבות המניעה מנתניהו לעסוק ברפורמה המשפטית, בשל ניגוד העניינים בו הוא מצוי: "זו תקלה שנתניהו מוביל את הליך ההידברות. היא מחבלת ביכולת לקיים הידברות מועילה".