רה"מ ביקש מהיועמ"שית לצמצם את יישום הסדר ניגוד העניינים

רה"מ מבקש לצמצם את יישום הסדר ניגוד העניינים
נתניהו הגיש בקשת ארכה במסגרת תשובה לעתירה - זאת לאחר שהודיע כי הוא לא מקבל את חוות דעתה של היועצת, לפיה אסור לו לעסוק לחלוטין בנושאי הרפורמה במערכת המשפט
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
בנימין נתניהו 06.02.23
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

פרסום ראשון: ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש היום (ראשון) מהיועצית המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה לצמצם את יישום הסדר ניגוד העניינים שלו. נתניהו הגיש בקשת ארכה במסגרת תשובה לעתירה, זאת לאחר שהודיע כי הוא לא מקבל את חוות דעתה של היועצת, לפיה אסור לו לעסוק לחלוטין בנושאי הרפורמה במערכת המשפט.

בהרב-מיארה אמרה מוקדם יותר כי אין כל מניעה שנתניהו יתבטא בנוגע לרפורמה המשפטית כדי להרגיע את הרוחות בקרב הציבור, אבל אסור לו להיות מעורב ביוזמות המשפטיות בהתאם להסדר ניגוד העניינים שחתם עליו.

נתניהו עלה לנאום בוועידת הנשיאים והגיב לדבריה: "הייתי שמח לדבר על התוכנית המשפטית - אבל אסור לי לעשות זאת. כאילו מי אני - רק ראש ממשלת ישראל". הוא ניסה להרגיע את הרוחות ואמר שלא תהיה מלחמת אזרחים וגם התייחס במרומז לדברי השגריר האמריקני: "כל הדמוקרטיות צריכות לכבד את רצונם החופשי של אזרחים".

הפופולריים