צביקה פוגל: תפיסת הביטחון של נתניהו וגלנט - קונספציה שגויה

פוגל: תפיסת הביטחון של רה"מ - קוסנפציה שגויה
חבר הכנסת מהקואליציה (עוצמה יהודית) ביקר בחריפות את מדיניות הממשלה על רקע גל הפיגועים • על ההתבטאות הקשה אחרי אירועי חווארה: "בן גביר נזף בי" | האזינו לריאיון המלא
מחבר תמר אלמוג מחבר תמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...
צביקה פוגל
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הביקורת מתוך הקואליציה על המדיניות של הממשלה מול גל הפיגועים של התקופה האחרונה. חבר הכנסת צביקה פוגל (עוצמה יהודית) ביקר היום (שלישי) בריאיון בכאן רשת ב בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט. בריאיון לתמר אלמוג בתוכנית בחצי היום אמר פוגל כי תפיסת הביטחון של נתניהו וגלנט – קונספציה שגויה.

האזינו לריאיון המלא עם חבר הכנסת פוגל

"לא נפרק את הממשלה אבל נמשיך ללחוץ כדי לפעול...אני יודע שצריך לפעול אחרת, בהתקפיות אחרת", אמר פוגל בריאיון. "הלוחמים והמפקדים בשטח מצוינים, אבל הדרג מעליהם חושב אחרת הקונספציה שבה תקועים ראש הממשלה ושר הביטחון וחלק נכבד מבכירי מערכת הביטחון שגויה. לא נקנה שקט בשקי דולרים ומחוות".

פוגל אמר כי יש לחזור למדיניות הסיכולים הממוקדים. "להוריד את הראשים של חמאס וג'יהאד, כדי שיבינו שהדרך היחידה לחיות לצדנו היא בלי איומים. הם שבויים בקונספציה שאפשר לעשות פה אחרת. כנראה מוכנים לספוג פה את כמות הנפגעים, אבל אם ייצאו למלחמה אז האחריות להרוגים תהיה על הדרג המדיני, ולכן הם לא יוצאים למלחמה", אמר. 

פוגל התייחס גם לדבריו בגלי ישראל לאחר הפרעות של היהודים בחווארה כי  "חווארה בוערת זה מה שאני רוצה לראות". "אני מבקש להבהיר", הדגיש, "כל מי שהבין שאני נותן את ידי לאזרחים לפעול בניגוד לחוק ולעשות פוגרומים טעות. כל שהמלצתי זה לצה"ל להיכנס לוואקום. שיפעל נגד כל מחזיקי הנשק, אז נראה את חווארה בוערת. לא נתתי ולא אתן את ידי על עבירה על החוק".

לדברי פוגל, בן גביר נזף בו לאחר הדברים. "כשהייתי קצין בכיר, אין מטרה אחת שבדקתי שלא פוגע במי שלא צריך, ונותרתי אותו צביקה פוגל. חד משמעית כן, בן גביר נזף בי. הוא אמר שאני צריך להבהיר את הדברים והוא רגיש מאוד לזה", אמר.

הפופולריים