נתניהו מגבה את השר בן גביר: "זכות ההפגנה - אינה הזכות לאנרכיה"

רה"מ: "זכות ההפגנה אינה הזכות לאנרכיה"
גורם במשטרה אחרי השימוש ברימוני הלם נגד המפגינים נגד הרפורמה: "נדרשים ליישם את ההנחיות שקיבלנו מהשר" • בן גביר: "המשטרה חייבת להשתמש בכל האמצעים כדי לשמור על הסדר הציבורי" • יש עתיד והעבודה עושים את דרכם מהכנסת לת"א
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
הפגנה מחלף השלום תל אביב 01.0.3.23
צילום: צילום: אריק מרמור, פלאש 90

המחאה נגד הרפורמה המשפטית: אחרי שהמשטרה השליכה רימוני הלם לעבר המפגינים בתל אביב והחלה לבצע שימוש במכת"זיות, ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (רביעי) כי "זכות ההפגנה אינה הזכות לאנרכיה. אני נותן גיבוי מלא לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר". ההודעה מלשכתו של נתניהו הגיעה כמה דקות לאחר שהשניים ערכו פגישה.

נתניהו מסר בהצהרה כי המדינה פעלה בתוקף כשההפגנות באו מהצד האחר של הפוליטיקה. "זה לא משנה הצד, את החוק צריך לכבד, אסור להכות שוטרים, אסור לשבש את חיי המדינה, לחסום צירים מרכזיים. אני מבין שיש כאן מישהו שמכוון לעשות אנרכיה, קוראים לו יאיר לפיד", הוסיף נתניהו.

בן גביר מסר היום כי "לאורך כל הבוקר המשטרה נהגה עם האנרכיסטים בסבלנות. המשטרה חייבת להשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי לשמור על הסדר הציבורי". בתוך זאת, גורם במשטרה אמר לכאן חדשות כי הם "נדרשים ליישם את ההנחיות שקיבלנו מהשר לבן גביר".

לאחר שמארגני המחאה נגד הרפורמה המשפטית שיגרו הודעה בה קראו לנבחרי הציבור להגיע להפגנה ברחוב קפלן, במפלגתו של ראש האופוזיציה יאיר לפיד הודיעו כי החליטו לעזוב את הכנסת ולהצטרף למוחים. זאת, מסרו, כדי "לחזק את אלפי המפגינים הפטריוטים בתל אביב שמוחים על דורסנות הממשלה והרס הדמוקרטיה הישראלית".

זמן קצר קודם לכן הודיעה גם מפלגת העבודה כי חבריה עושים את דרכם לתל אביב. יו"ר העבודה מרב מיכאלי מסרה כי "המראות והדיווחים שעולים מהשטח הם בלתי נסבלים". ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף את ראש הממשלה נתניהו ואמר כי "את האנרכיה היחידה פה מייצרת הממשלה שאיבדת עליה שליטה. מי שנתן לבן גביר לשחק בחומר נפץ ידע שזה ייגמר בפיצוץ".

בהכנת הידיעה השתתפו: דניאל אלעזר, משה שטיינמץ, גילי כהן, יערה שפירא, מיכאל שמש, עמיחי שטיין, זאב קם והדס גרינברג

הפופולריים