לדברי גורמים המעורים בפרטים, ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט לדחות את ההכרעה בנוגע להסדרת מאחז אביתר ופינוי חאן אל-אחמר - לאחרי חודש רמדאן. כך פורסם לראשונה הערב (שבת) בחדשות השבת בכאן 11. בכך נתניהו קושר בין שני הדברים, שנחשבים למכשולים פוליטיים בעבור הממשלה שלו. גורם מדיני מסר בתגובה כי הסדרת אביתר תקודם, וכי הדחייה היא גם בשל עבודת מטה שנעשית בנושא.
פרסום ראשון: נתניהו החליט לדחות את ההכרעה בנוגע להסדרת מאחז אביתר ופינוי חאן אל-אחמר - לאחרי הרמדאן | הפרסום של @gilicohen10 #חדשותהשבת pic.twitter.com/0DMzUd3kqo
— כאן חדשות (@kann_news) March 11, 2023
להכשרת המאחז אביתר עלולה להיות משמעות מול האמריקנים, מכיוון שישראל התחייבה שלא לקדם בנייה חדשה בשטחים לאחר אישור אלפי יחידות הדיור בעקבות הפיגוע בירושלים. דחיית ההכרעה מגיעה גם בצל הדריכות הגבוהה בישראל מפני אפשרות של הסלמה ברמדאן, דבר שעלה גם בשיחות בין ראש הממשלה לראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני אמש.
בתנועת נחלה ומשפחות מאחז אביתר תקפו את החלטת נתניהו לדחות את ההכרעה בנוגע להסדרת אביתר ואמרו כי מדובר בכניעה לטרור. בתגובה לדחייה הגיבו: "במקום לחזק את ההתיישבות, ולקיים את ההתחייבות בהסכמים הקואליציונים, נתניהו וממשלתו בוחרים להיכנע לטרור ולתכתיבי אומות העולם".
לדברי ח"כ לימור סון הר-מלך מעוצמה יהודית, "מדינת ישראל לא אמורה לקבל את החלטותיה וצעדיה בשטחה הריבוני לפי איומים והכתבות של גורמי טרור שמאיימים בהבערת השטח. לפי ההסכמים הקואלציוניים, היישוב אביתר צריך היה כבר להיות מוסדר זה מספר חודשים, ואין שום סיבה לדחות אפילו ביום אחד את איכלוס המקום".
בישראל ביתנו הגיבו על הפרסום וכתבו בציוץ: "ממשלת 'הימין על מלא' מתגלה שוב כממשלת ישראבלוף. דין אחד ליהודים ודין אחד לערבים. מלא הבטחות יש, ביצועים אין".