אחרי שהוסכם על דחיית חוק החסינות לכוחות הביטחון בשבוע בעקבות חוות הדעת של היועצת המשפטית לממשלה, אמר היום (ראשון) ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ישיבה הממשלה כי "בכל דמוקרטיה מתוקנת וחפצת חיים, הממשלה הנבחרת אחראית על הצבא, המשטרה ויתר גופי הביטחון". לדברי נתניהו, "כך זה חייב להיות, ואוי אם לא יהיה. זה לא רק מעוגן בחוק, זה מעוגן בשכל הישר. אין אף אחד אחר שיקבע מי יפקד על הגופים הללו, מי יוביל אותם וכיצד יוביל אותם".
אחרי פרסום חוות הדעת של היועמ"שית, סיכם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר עם הליכוד כי החוק יידחה רק בשבוע ולא בחודש. על פי הסיכום, הדחייה נועדה לבצע בחוק כמה שינויים, וכן כדי להביא מומחה למשפט בין-לאומי שיספק את חוות דעתו עליו. על פי הצעת החוק, המדינה תעניק חסינות גורפת לאיש כוחות הביטחון מפני אחריות פלילית בגין פעולות שביצע במסגרת פעילות מבצעית.
בחוות דעתה על החוק, נימקה בהרב-מיארה כי קידומו עלול לפגוע בחיילי צה"ל ולחשוף אותם להליכים פליליים בין-לאומיים. במסמך, שאותו שלחה לשר המשפטים יריב לוין, ציינה כי הצעת החוק "פוגעת באופן משמעותי בחובה לחקור חשדות לשימוש בלתי חוקי או בלתי תקין בכוח, שזוהי חובה המהווה חלק מההגנה על שלטון החוק וזכויות האדם בישראל", דבר שלטענתה יפגע "באופן מהותי ביכולתה של ישראל להתמודד עם הליכים משפטיים נגד כוחות הביטחון בזירה הבין-לאומית".
יו"ר עוצמה יהודית השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מסר בתגובה: "כצפוי היועמ"שית מתנגדת אוטומטית לחוק חסינות לחיילים, וכרגיל אצלה - אנחנו מקבלים את חוות דעתה בתקשורת. זו עוד יוזמה שבעד חיילי צה"ל ונגד אויבנו, שבלשכת היועמ"שית מתנגדים אליה. החוק אינו מגן על פשעי מלחמה ועל עבירות שנעשו במזיד. קיימים משפטנים רבים הסוברים הפוך ממנה. אגב, בחוק האזרחי קיים חוק חסינות לחיילים ושוטרים ואין שום סיבה לא לאפשר אותו גם בחוק הפלילי".