הוועדה המיוחדת בכנסת אישרה הבוקר (רביעי) לקריאה ראשונה בכפוף לרוויזיה את "חוק דרעי 2", שיאפשר ליו"ר ש"ס אריה דרעי לשוב לשולחן הממשלה למרות שנפסל בידי בג"ץ. לפי הנוסח הקצר של הצעת החוק, לא תהיה ביקורת שיפוטית על מינוי של שרים וזהותם מכל עילה שהיא, למעט לעניין תנאי הכשירות שקבע המחוקק.
חוק יסוד: אריה דרעי | האזינו להסכת עוד יום
ההצבעה על הצעת החוק נערכה לאחר שהוועדה יצאה להפסקה קצרה, עליה החליט יו"ר הוועדה אופיר כץ משום שמרבית חברי הקואליציה טרם הגיעו. רק כשהגיעו די חברי קואליציה כדי לגבש רוב הוועדה התכנסה וערכה את ההצבעה.
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה שלחה בראשית פברואר חוות דעת לשר המשפטים יריב לוין בעניין "חוק דרעי 2". היועצת כתבה כי "ישנה סבירות גבוהה לכך שבית המשפט לא יסתפק הפעם בהערת אזהרה, אלא יקבע כי מדובר בשימוש לרעה בסמכות הכנסת". בהרב מיארה הוסיפה בפנייתה לשר המשפטים כי "עמדתנו היא כי בשל הקשיים המהותיים והאחרים שטמונים בהצעת החוק, יש להתנגד לו".