בן גביר בפניה לראשי הקואליציה: לפטר את היועמ"שית

בן גביר לראשי הקואליציה: לפטר את היועמ"שית
השר לביטחון לאומי: "נכון לעכשיו בהרב מיארה מתפקדת כיו"ר האופוזיציה בפועל. היחס שלה הוא שלילה אוטומטית של כל החלטה והצעת חוק של הממשלה"
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
בן גביר - גלי בהרב
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר פנה היום (חמישי) לראשי הקואליציה בדרישה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה. בפנייתו כתב כי בהרב מיארה "מתפקדת כיו"ר האופוזיציה בפועל". עוד טען בן גביר כי היחס של היועצת המשפטית לממשלה לקואליציה וחבריה "הינו שלילה אוטומטית לכל החלטה והצעת חוק".

בן גביר לא תיאם את הפניה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ונראה שסיכוייה להיענות נמוכים. זאת, כשגם שר המשפטים יריב לוין לא נוטה למהלך כזה תוך כדי העברת הרפורמה המשפטית. מהיועצת המשפטית לממשלה טרם נמסרה תגובה.

חבר הכנסת בני גנץ התייחס לפנייתו של בן גביר בציוץ בטוויטר, בו כתב: "לממשלת ישראל חדר סוס טרויאני שזורע הרס. נתניהו צריך לפטר את בן גביר לפני שיקרה אסון״. ממארגני המחאה נגד הרפורמה המשפטית נמסר: "ממשלה זה לא טיקטוק, הגיעה השעה שנתניהו יפטר את השר שמסכן את ביטחון ישראל".

השר לביטחון לאומי כתב בפנייתו כי עוד לפני השבעת הממשלה, "עלה בלב כולנו חשש כבד מפני היועצת המשפטית", אך לאחר הקמתה הוחלט שלא לעסוק בפיטוריה "ואף לתת לה צ'אנס לקיים יחסי עבודה תקינים", מתוך תקווה שהיא "תבין כי השלטון התחלף ותפסיק לקבל הוראות הפעלה מהשלטון הקודם".

יחד עם זאת, אמר בן גביר, "התנהלותה הלעומתית גוברת מרגע לרגע, כאשר נכון לעכשיו מתפקדת בהרב מיארה כיו"ר האופוזיציה בפועל". כדוגמאות לכך הביא בן גביר את התנגדותה לתיקון פקודת המשטרה, "יום למחרת שהצעה זו פורסמה אפילו מבלי שיתקיים שיח בנינו", את התנגדותה לעונש מוות למחבלים וחסינות לחיילים "ובעצם לכל דבר אשר אנו מציעים כאשר בדרך כלל על התנגדויות אלה אנו שומעים בכלי התקשורת".

לדברי השר לביטחון לאומי, "השיא" היה הנחייתה להקפיא את הדחתו של מפקד מחוז תל אביב במשטרה עמי אשד ביום שישי בשבוע שעבר. על כך, אמר, היא לא עידכנה אותו או ביקשה את התייחסותו". אם לא די בכך, כתב בן גביר בפנייתו, היועצת המשפטית לממשלה "מסרבת לאפשר לי לייצג את עצמי בפני בג"ץ כאשר היא מציגה כביכול את עמדתי, אולם לא מאפשרת לי לבטא אותה".

"התנהלותה של היועצת", המשיך בן גביר, "פוגעת לא רק במשילות ובסמכויותיו של שלטון נבחר במדינה דמוקרטית, אלא גם ביכולת השרים לממש את המדיניות שלשמה נבחר. אין ספק, כי גם בסיום חקיקת הרפורמה המשפטית, כאשר תבוא עתירה  מופרכת וחסרת יסוד ככל שתהא - לפסול חוק יסוד של הכנסת, הנוגע במישרין לבית המשפט, תגיב היועצת המשפטית לממשלה על אוטומט כי יש לפסול אותו".

לסיכום, כתב, "אני מודע לקושי המשפטי בפיטוריה, אולם הנזק אותו מייצרת היועצת בכל יום שהיא נותרת בתפקידה, גדול לעין ערוך. בנסיבות אלה נדמה לי שיהיה נכון לפתוח בתהליך של פיטורי היועצת המשפטית לממשלה ולהחזיר את אמון הציבור למוסד זה".

הפופולריים