המתח בין חברי סיעת הליכוד בוועדת החוקה ובין יו"ר הוועדה שמחה רוטמן הגיע השבוע לשיא, כשנציגי סיעת הליכוד בוועדה איימו להתפטר מחברותם בעקבות טענות על כך שהם אינם "נספרים" על ידי רוטמן ואינם משותפים בהליך החקיקה ובעיקר בשינויים ברפורמה המשפטית וסעיפיה. כך דווח הבוקר (חמישי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
מי שהצליחו נכון לעכשיו למנוע את התפטרותם מהוועדה של חברי הכנסת מהליכוד היו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין, שהתחייבו בפניהם שישוחחו עם רוטמן ויפעלו לכך שהדברים ישתנו בהמשך הליך החקיקה.
ויכוח סוער בין השר לביטחון לאומי בן גביר לחברות הכנסת בקואליציה, שניסו אתמול לשכנע אותו להסיר את התנגדותו מחוק האיזוק האלקטרוני. קבוצת חברות כנסת, שכללה את השרות גמליאל וגולן, וכן את הח"כיות לימור סון הר מלך וקטי שטרית - ניגשה אתמול לבן גביר בבקשה שיאפשר להן לתמוך בחוק שהגישה האופוזיציה, או אף שיודיע על תמיכה רשמית של הממשלה. כשבן גביר סרב, התפתחה שיחה קולנית בינו לבין השרה גמליאל:
גמליאל: תפסיק להיות אופוזיציה, תהפוך להיות שר. זה עושה לנו רק נזק.
בן גביר: את יודעת שזה חוק לא טוב, אני אביא חוק טוב עוד חודש שלא פותח פתח לתלונות שווא
גמליאל: בוא תעביר את זה בטרומית ונעשה תיקונים בועדה, זו סתם פגיעה מיותרת.
בן גביר: לא מעביר חוק גרוע כדי להיות פופוליסט, לא מפחד מהתקשורת
כשבן גביר התעקש, גמליאל נעדרה על דעת עצמה מההצבעה, ויתר הח"כיות הצביעו במליאה נגד החוק, שנפל לבסוף על חודו של קול.