בעבר כידוע נחלק עם ישראל לשתי ממלכות: ממלכת יהודה וממלכת ישראל. על רקע הקרע ההולך ומתרחב בתוכנו, עלו בתקופה האחרונה בחלקים מסויימים בציבוריות הישראלית רעיונות להתפצל שוב לשתי מדינות: מדינת יהודה, שלה יהיה צביון ששם דגש על ערכי יהדות, מסורת ולאומיות –ומדינת ישראל, שלה יהיה צביון חילוני, מודרני ומערבי יותר.
על רקע הקרע שהולך ומתרחב בציבור, עלה לאחרונה בחלקים מסוימים בציבור רעיון הפיצול לשתי מדינות - מדינת יהודה, לה יהיה צביון מסורתי-לאומי ומדינת ישראל, שלה יהיה צביון חילוני, מודרני ומערבי יותר. מה חשבו על כך תומכי הקואליציה לעומת האופוזיציה?@MoavVardi #חדשותשישי pic.twitter.com/TThcVmfAFO
— כאן חדשות (@kann_news) March 31, 2023
בסקר כאן חדשות שפורסם אמש בחדשות שישי שאלנו האם אתם בעד או נגד הרעיון? רוב הישראלים נגד החלוקה - 62% מתנגדים, פחות מ-16% תומכים. בחלוקה פוליטית התמונה הרבה פחות חד משמעית. בקרב תומכי הקואליציה - 74% מתנגדים לפיצול ורק 8% תומכים. אבל בקרב מצביעי האופוזציה התנגדות לפיצול קטנה יותר - 56% נגד, כ-18% לא יודעים, אבל 25% מתומכי האופוציזיה בעד הרעיון.
אחר כך שאלנו איפה היית מעדיף לחיות: בישראל או ביהודה? בקרב כלל הנשאלים, 46% מעדיפים את ישראל החילונית-ליברלית. רק כ-30% מעדיפים לגור ביהודה המסורתית-לאומית. אבל בפילוח פוליטי, רק כ-17% ממצביעי הקואליציה בוחרים בישראל. רוב של 55% מהם מעדיפים לגור ביהודה המסורתית והיהודית יותר. בקרב תומכי האופוזיציה תמונת ראי - 88.8% רוצים לגור בישראל הליברלית, רק 3% בוחרים ביהודה.
האם עוד אפשר לדבר בכלל על חיים משותפים כאן? ומה מרגישים אנשי מחנה הימין שבשלטון כבר יותר מ-40 שנה, לאחר שהרפורמה המשפטית נעצרה בעקבות מחאת המחנה הליברלי?