היועמ"שית: רה"מ הפר את ניגוד העניינים, אך לא ביזה את ביהמ"ש

היועמ"שית: נתניהו לא ביזה את בית המשפט
בהרב מיארה הגיבה לבקשה לקבוע ביזיון בית משפט לנתניהו שהחליט להתערב ברפורמה המשפטית | כל הפרטים
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
גלי בהרה מיארה היועמ"שית היועצת המשפטית לממשלה נתניהו ביבי
צילום: צילומים: יונתן זינדל, פלאש 90

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הגיבה היום (שני) לבקשה לקבוע ביזיון בית משפט לראש הממשלה בנימין נתניהו. בתגובתה ציינה בהרב מיארה כי "נתניהו הפר את הסדר ניגוד העניינים, אך אין מקום לקבוע כי ביזה את בית המשפט".

היועצת הסבירה כי מטעמים משפטיים, בנסיבות המקרה, הגם שלעמדת היועצת המשפטית לממשלה (פעולות רה"מ) מהוות הפרה של הדין, פעולה הנגועה בניגוד עניינים וכן הכרזה על כוונה לעשות כן – לא מתקיימים התנאים הקבועים בדין לביזיון בית המשפט.

ראש הממשלה נתניהו הגיב אתמול באמצעות פרקליטיו על העתירה שהוגשה נגדו בשל ביזיון בית המשפט, ואמר לראשונה כי התערבותו ברפורמה המשפטית היא נחוצה כדי להבטיח את "היציבות הכלכלית והביטחונית של המדינה, וכן את יחסי החוץ".

בתגובתם, התייחסו הפרקליטים לטענות שהתערבותו של נתניהו עומדת בניגוד עניינים. בהודעה מטעם הליכוד, שבה תומצתו עיקרי הנימוקים של הפרקליטים נכתב כי ראש הממשלה "מחויב לפעול בעת משבר לאומי כדי להבטיח את התפקוד השוטף של המדינה", והובהר כי במסגרת התערבותו, ובעיקר סביב שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים - "לא ייבחר כל שופט חדש שיהיה מעורב בעניינו".

"אזרחי ישראל בחרו רק לפני חודשים ספורים ברוב ברור במפלגות המרכיבות את הקואליציה הנוכחית. כל המפלגות המרכיבות את הקואליציה הודיעו באופן ברור שהן מעוניינות שחבר הכנסת בנימין נתניהו יעמוד בראשות הממשלה", כתבו פרקליטיו של נתניהו. "פסק הדין לא אסר על ראש הממשלה לדון בוועדה לבחירת שופטים וראש הממשלה עצמו הודיע והוא חוזר ומודיע שוב מפורשות שהוא מסכים לכך שלא יהיה שופט חדש שיבחר על ידי הוועדה שיהיה מעורב בעניינו".

הפרקליטים הוסיפו כי "בעת משבר לאומי בעל השלכות פנימיות וחיצוניות למדינת ישראל, רה"מ מחויב לפעול לטובת העם כדי לנסות להביא להסכמה לאומית רחבה ככל האפשר. למניעת אלימות ולהבטחת החוק, הסדר והתפקוד השוטף, וכן ביטחונה ויציבותה הכלכלית של המדינה, ושמירה על יחסי החוץ שלה".

"עם כל הכבוד לכל הסדר ניגוד עניינים, כאשר יש נושא שנשיא המדינה מודיע שלדעתו הוא עלול להוביל חלילה למלחמת אחים; כאשר נשיא ארה"ב ומנהיגי העולם מביעים בנושא עמדה ומשוחחים עליו עם ראש הממשלה; כאשר הנושא משפיע על ביטחון המדינה וכלכלתה - ראש הממשלה חייב מתוקף תפקידו לנהל את הנושא ולהיות מעורב בו".

הפופולריים