בניגוד לעמדת שר הביטחון, הורה היום (ראשון) בג"ץ לאפשר למשפחות פלסטיניות להשתתף בטקס הזיכרון המשותף בתל אביב. זאת, לאחר ששר הביטחון יואב גלנט סירב להתיר את כניסתם. השופטים מתחו ביקורת על התנהלותו של שר הביטחון, ואמרו שהוא אפילו לא ניסה להציג להם עמדה אחרת שתצדיק את שינוי המדיניות.
בג"ץ הכריע: משפחות פלסטיניות יוכלו להיכנס לארץ לטקס הזיכרון המשותף. וגם הביקורת על שר הביטחון - ועל הפייק ניוז@almog_tamar #חדשותהערב pic.twitter.com/RTjbwTIpzI
— כאן חדשות (@kann_news) April 23, 2023
ראש ההרכב, השופט יצחק עמית, אמר: למרות פסיקות קודמות ומוכרות, למרות היעדר הנמקה לשנות פתאום את ההחלטה שהייתה בעבר לאשר את הכניסה בכפוף לבדיקה פרטנית, למרות המלצת המתפ"ש שאמרו אין מניעה להכניס, למרות עמדת היועצת המשפטית לממשלה – אנחנו שוב נדרשים לכך.
השופט עמית התייחס גם לדיווחים שהופצו בעבר לפיהן בג"ץ התיר כניסת משפחות מחבלים לטקס. השופא אמר כי מדובר ב"פייק ניוז" והוסיף שהוא מקווה שהפעם זה לא יקרה.
בג"ץ הורה לשר הביטחון לאפשר כניסת פלסטינים, כפוף לבדיקה ביטחונית פרטנית לטקס הזיכרון האלטרנטיבי הישראלי פלסטיני שיתקיים מחר מחר בתל אביב. היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה מסרה ביום שישי את תשובתה לבג"ץ, ואמרה שאין לה דרך להגן על עמדת שר הביטחון - ושהיא גם אמרה לו את זה. הדיון ארך 20 דקות בלבד והחלטה צפויה להתקבל עוד היום או מחר בבוקר.