52,504 מתפקדים יצביעו במהלך היום (שלישי) בכ-80 אתרים ברחבי הארץ בסיבוב הראשון של הבחירות לראשות מפלגת העבודה. אתרי ההצבעה כוללים מאות קלפיות אלקטרוניות, והמצביעים יוכלו לבחור בכל מקום ללא קשר לאזור מגוריהם, מקרית שמונה בצפון ועד אילת בדרום. אם איש מהמועמדים – יצחק הרצוג, עומר בר-לב, אראל מרגלית, עמיר פרץ ואבי גבאי – לא ישיג לפחות 40 אחוזי תמיכה, ביום שני הבא יתקיים סיבוב בחירות נוסף בין שני המועמדים המובילים.
השר לשעבר חיים רמון אמר הבוקר לאריה גולן ברשת ב': "מפלגת העבודה כאלטרנטיבה לשלטון סיימה את תפקידה ההיסטורי":
מערכת ההצבעה האלקטרונית תוכנתה במיוחד עבור מערכת הבחירות הנוכחית על ידי חברת המחשוב והטכנולוגיות "eanygo" " והיא מוגנת מפני התקפות סייבר, פריצות ותוכנות זדוניות. הקלפיות ייסגרו בשעה 21:00.
נתוני ההצבעה יזרמו בזמן אמת לאורך כל היום למטה הבחירות המרכזי, שם תפקח על ההצבעה ועדת הבחירות של מפלגת העבודה בראשותו של השופט בדימוס, יעקב שמעוני. בתחילת המירוץ הציגו את עצמם כמועמדים לראשות המפלגה שמונה מועמדים – היו"ר הרצוג, ועוד שלושה חברי כנסת במפלגה – פרץ, מרגלית ובר לב. אליהם הצטרפו השר לשעבר מ"כולנו" אבי גבאי, אלוף במיל' עמירם לוין, דינה דיין והפעילים החברתיים הוד קרובי ופרפו' אבנר בן זקן.
בשעה 21:00 ינעלו הקלפיות ותהליך עיבוד נתוני ההצבעות יתחיל. הכרזה על תוצאות אמת צפויות להגיע בשעה 21:30, והם יועברו על ידי יו"ר וועדת הבחירות בבמה המרכזית במטה הבחירות. בשעה זו יוכרז המנצח מבין חמשת המועמדים בעלי הסיכוי הריאלי לזכות – היו"ר המכהן, יצחק הרצוג, עמיר פרץ, אבי גבאי, עמר בר לב ואראל מרגלית. אם אף אחד מהם לא יצליח לזכות ביותר מ-40 אחוזים מהקולות, יתקיים סיבוב שני בין שני המועמדים המובילים.
לפני כשבוע וחצי הודיע לוין על פרישה מהמירוץ וחבירה לאבי גבאי. אתמול הגיע תורה של דיין להודיע על פרישתה, והצטרפות להרצוג.