נתונים של "קרן אברהם" שהוצגו הבוקר (שלישי) בוועדת הפנים של הכנסת, בנושא מדד הביטחון האישי ביישובים ערביים, מלמדים על פערים ניכרים בתחשות הביטחון בין האוכלוסיה הערבית ליהודית.
על-פי הנתונים, 54% מהציבור הערבי סבורים שקיימת בעיית אלימות ביישוב שבו הם גרים, לעומת 14% בציבור היהודי הסבורים כך. הנתון הבולט ביותר מבין היישובים שנדגמו הגיע מג'סר א-זרקא, שם ענו 88% מהתושבים כי הם אינם מרגישים בטוחים, זאת לעומת 47% בטמרה ו-37% בכפר קאסם.
בכל הנוגע לאמון בגורמי אכיפת החוק והביטחון, ענו 59% מהציבור הערבי כי אין להם אמון במשטרה כלל או שמידת האמון בה מעטה. בחברה היהודית השיעור דומה ועומד על 54%. מדובר בגידול משמעותי באחוזים, ביחס לנתוני הקרן משנת 2014 - אז ענו 41% מקרב הערבים ו-25.1% מהיהודים כי אין להם אמון במשטרה. היישובים הנדגמים שבהם נמצא חוסר האמון הגבוה ביותר הם כפר קאסם (80%) וטמרה (61%).
גם החברה הערבית וגם החברה היהודית אינן מרוצות מפעילות המשטרה. הממוצע הארצי בחברה היהודית עומד על 53%, ואילו בחברה הערבית הממוצע הוא 61%. כמו כן, 63% מהציבור היהודי מאמין כי המשטרה היא זאת שאחראית לדאוג לביטחון ביישוב. לעומת זאת, רק 36% מהאוכלוסיה הערבית חושבת כך.
למרות חוסר האמון בגורמי אכיפת החוק מצד החברה הערבית, 70% מהחברה הערבית מוכנים לקחת חלק במאבק באלימות. בחברה היהודית מדובר ב-39%.