האינטרפול, ארגון המודיעין המשטרתי הבינלאומי, צירף הבוקר (רביעי) לשורותיו את הרשות הפלסטינית כחברה מן המניין. ההחלטה התקבלה בתום הצבעה חשאית של נציגי המדינות החברות המתכנסות בבייג'ין, וחרף מאמציהן של ישראל וארצות הברית לדחות אותה. 75 מדינות תמכו בהצעה, 24 התנגדו ו-34 נמנעו.
בארגון, שהוקם ב-1923, חברות 190 מדינות. בימים האחרונים פעלו גורמים מדיניים בישראל מול 13 מדינות חברות בארגון כדי למנוע מההחלטה לעלות להצבעת מליאת הארגון. הצטרפות הפלסטינים לארגון תאפשר להם להוציא צווי מעצר לקצינים ישראלים ולקבל מידע רגיש על המאבק בטרור.
שר החוץ הפלסטיני ריאד אל מאלקי בירך על צירוף הפלסטינים לאינטרפול והגדיר זאת "ניצחון". הוא הודה למדינות החברות באינטרפול על האמון שנתנו בפלסטינים ועל ש"לא נכנעו לניסיונות לספסר ולשחק משחקים פוליטיים. נמשיך במאמץ להעלות את קרנה ומעמדה של פלסטין בעולם ולהצטרף למוסדות הבינלאומיים, אמר".
אתמול אמר אל מאלקי כי הגוף המארגן את סדר היום של מליאת האינטרפול אימץ שני סעיפים מנוגדים. הראשון שהתקבל כבר לפני כמה שבועות קורא להצביע על קבלת הפלסטינים לאינטרפול במעמד של מדינה חברה מן המניין, ואילו השני, שהתקבל אתמול קורא לדחות את ההצבעה לשנה הבאה. לדבריו, ארה"ב גייסה רוב של 77 מדינות שתמכו בדחייה, מול 33 מתנגדות ו-15 נמנעות.
"נראה שארה"ב ניצלה את קשריה הביטחוניים עם מדינות רבות כדי ללחוץ עליהן להצביע לטובת דחייה", אמר השר הפלסטיני. למרות זאת, כאמור, ההצעה לצרף את הרשות הפלסטינית התקבלה בסופו של דבר.
ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני) מסרה כי "ההחלטה רעה - רע לישראל, רע למאבק בטרור. בתוך כך, ממשלת ישראל צריכה להכיר שבמגרש המדיני אין ואקום. בתקופות שבהן התקיים משא ומתן מדיני הייתה החלטה כוללת ומוסכמת שחייבה את הפלסטינים להימנע מכל מהלך בינלאומי נגד ישראל. כשישראל מפקירה את המגרש המדיני - הפלסטינים עולים עליו ולצערי גם זוכים להצלחות מבחינתם שפוגעות בישראל".