משלחות חמאס ופתח יצאו היום (שני) לקהיר, לקראת השיחות שייפתחו מחר בחסות מצרים בניסיון ללבן את המחלוקות בין הצדדים ולקדם פיוס פנים פלסטיני. סגן מנהיג חמאס בעזה, חליל אל-חיה, אמר כי לצערו לא יתאפשר לבכירים בחמאס מהגדה להשתתף בסבב השיחות הנוכחי. למשלחת פתח לשיחות היה אמור להצטרף גם חבר הנהגת הארגון ג'יבריל רג'וב, אך לפי שעה לא ברור אם מצרים תאפשר את כניסתו לשם, לאחר שגורש מנמל התעופה בקהיר מוקדם יותר השנה.
בראש משלחת חמאס לשיחות עומד סאלח אל-עארורי, סגן מנהיג חמאס החדש שיבוא לקהיר מביירות, ומשתתפים במשלחת גם בכירים בחמאס מעזה ובראשם יחיא סינוואר. השיחות בין פתח לחמאס צפויות להתקיים יומיים-שלושה במטה המודיעין המצרי בקהיר. על רקע פרסומים ולפיהם דורש יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן את פירוק החמאס מנשקו, אמר לסוכנות רויטרס סמי אבו זהורי כי “נושא נשק ההתנגדות אינו פתוח למשא ומתן".
דובר חמאס בעזה חאזם קאסם מסר כי משלחת חמאס לשיחות בקהיר נושאת עמה החלטה אסטרטגית: לסיים את הפילוג, ותעשה כל שביכולתה להביא להצלחת השיחות והתיווך המצרי. "לא נחזור לפילוג בשום מקרה", אמר. ובר חמאס פאוזי ברהום הוסיף: “הצדדים ידונו בסוגיית הביטחון, במיוחד ברצועת עזה, בדרך שמשרתת את החזית הביתית ואוכפת את שלטון החוק באופן מקצועי ולאומי ולא פלגני".
בתחילת החודש ביקרה ברצועת עזה משלחת פלסטינית, בראשות ראש הממשלה ראמי חמדאללה, כחלק ממאמצי הפיוס עם חמאס ויתר הפלגים הפלסטיניים. כמו השיחות שיחלו השבוע, גם הפגישה הקודמת נערכה בחסות מצרית וראש הממשלה הפלסטיני כינה אותה "רגע היסטורי".
יום לאחר מכן התייחס ראש הממשלה נתניהו למאמצי הפיוס הפלסטיני ואמר כי "איננו מוכנים לקבל פיוסים מדומים, שבהם כביכול הצד הפלסטיני מתפייס על חשבון הקיום שלנו", נתניהו הדגיש כי "מי שרוצה לעשות פיוס כזה, ההבנה שלנו היא פשוטה מאוד: תכירו במדינת ישראל, תפרקו את הזרוע הצבאית של החמאס ונתקו את הקשר עם איראן שקוראת להשמדתנו".
זה למעלה מעשור מצויים חמאס ופתח במצב של סכסוך. בשנים 2006 ו-2007 נערכו בין הארגונים עימותים אלימים שהסתיימו בהשתלטות חמאס על רצועת עזה, תוך רציחת פעילי פתח וכליאתם של אחרים. ביוני 2007 פיזר אבו מאזן את ממשלת האחדות הפלסטינית, עצר אנשי חמאס והחליפם בנציגי פתח במוסדות הרשות בשטחים.