ממשלת ישראל לא תנהל מו"מ עם הפלסטינים עד שחמאס לא יפורק מנשקו. כך נאמר בהודעה מלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו. ההודעה נמסרה היום (שלישי), בתום דיון של הקבינט המדיני הבטחוני שכונס על רקע הסכם הפיוס הפלסטיני בין חמאס לפת"ח. פירוק חמאס לא עלה על הפרק במהלך דיוני הפיוס בין הפלגים הפלסטיניים.
לפי ההודעה, התנאים שהציבה ישראל כוללים פירוק חמאס מנשקו, הכרה של הארגון בישראל והתנתקות מאיראן, וכן הפסקת כל פעולות הטרור. תנאי נוסף הוא השבת חללי צה"ל והאזרחים הישראלים המוחזקים בעזה. עוד דורשת הממשלה את העברת השליטה הביטחונית ברצועה לידי הרשות, וכן סיכול פעילות הטרור של חמאס בשטחי יו"ש. "הממשלה לא תנהל מו"מ עם ממשלה פלסטינית הנשענת על חמאס, ארגון טרור הקורא להשמדת ישראל", נאמר בהודעה.
ראש הממשלה הפלסטיני לוחץ ידיים לחיילי חמאס בעזה, החודש (צילום: אי-פי)
במפלגת הבית היהודי הביעו סיפוק מהחלטת הקבינט. "קיבלנו מה שרצינו - אין מו"מ עם הרשות הפלסטינית אשר נסמכת על חמאס", אמרו הגורמים במפלגה. השר נפתלי בנט, חבר הקבינט שדרש את התכנסותו אמר כי מדובר ב"החלטה אסטרטגית שמגדירה תנאי בסיסי לכל משא ומתן". לדבריו, כל החלטה אחרת היתה מעניקה לגיטימציה לארגון הטרור חמאס שפועל להשמדת ישראל.
הוא התייחס ללחץ הבינלאומי הצפוי על ישראל בעקבות ההחלטה, ואמר "אני משוכנע שצה״ל והממשלה ידעו לעמוד איתן מול כל לחץ בינלאומי ופלסטיני". לדבריו, יש למקד את המאמץ הישראלי בהחזרת האזרחים וגופות החיילים תוך גביית מחיר על החזקתם מחמאס והרשות הפלסטינית.
הסכם הפיוס הפלסטיני נחתם ביום חמישי האחרון בין נציגי המשלחות של ארגוני פת"ח וחמאס, בתום סבב דיונים של יומיים. הטלוויזיה המצרית דיווחה כי מצרים תזמן את כל הארגונים הפלסטיניים לשיחות בקהיר ב-21 בנובמבר וסוכם שעד האחד בדצמבר יאפשרו הצדדים לממשלה לעבוד בעזה ובגדה.
ראש משלחת חמאס סאלח אל עארורי אמר עם חתימת ההסכם כי הארגון אימץ את האסטרטגיה של סיום הפילוג והליכה לאחדות. "אנו מוכנים לעשות כל שביכולתנו כדי שהפיוס יצליח, האחדות הלאומית חשובה לנו אל מול הכיבוש, ולמען הקמת מדינה פלסטינית עצמאית שבירתה ירושלים" אמר אל עארורי.