היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אמר הערב (חמישי) כי גל הצעות החוק הנוכחי, ובכלל חוק ההמלצות והחוק האוסר על חקירות ראש ממשלה מכהן, פוגע בחוסן הדמוקרטי. "בחודשים האחרונים יש מקבץ הצעות חוק שצריכות להטריד מנוחת כל אדם, ומטרידות את שלי. הצעדים האלה פוגעים בשלטון החוק, בזכויות אדם ובשוויון בפני החוק. הם אינם מקדמים משילות אלא פוגעים בה וזהו מדרון חלקלק שסופו מי ישורנו", אמר מנדלבליט בכנס שנת המשפט באוניברסיטת חיפה.
לדברי מנדלבליט, איש אינו חסין ממרות החוק ומוטלת עליו האחריות להבטיח את שלטון החוק. "הדבר מחייב את כל מוסדות המשפט להתייצב לעתים מול הרשות המבצעת והרשות המחוקקת ולהעמיד אותן על גבולות הכוח".
היועץ המשפטי הוסיף כי "אין מקום לטענות או רמיזות בעניין עבודת המשטרה והפרקליטות. הם ממלאים את תפקידם מתוך שליחות ומחויבות לשלטון החוק. השיקולים מקצועיים גרידא ללא השפעה זרה. הם לא חוששים לברר חשדות נגד כל אדם, לא משנה מה מעמדו"
על חוק ההסדרה אמר מנדלבליט כי הוא אינו צולח את מבחני החוקתיות: "אני עושה כל מה שאפשר במסגרת גבולות החוק. ההסדר שנקבע לא צולח את מבחני החוקתיות. צריך להבדיל בין בניה בתום לב, שיש הסדרים משפטיים שלפעמים נותנים מענה, לבין מי שעשה דין לעצמו".
בנוגע לסערת שוברים שתיקה אמר מנדלבליט כי הניסיון לייחס לחקירתו של דובר הארגון, דין יששכרוף, שיקולים זרים, ראוי לגנאי. "ההחלטה על פתיחה בחקירה התקבלה בעקבות פניות, לרבות פניה מהפרקליט הצבאי הראשי. פניית השרה התקבלה אחרי שהוחלט כבר לפתוח בחקירה. העצמאות שלנו טוטאלית. ההגעה לחקר האמת היא המניע היחיד. הניסיון ליחס שיקולים זרים הוא חסר כל ביסוס וראוי לגנאי. יש פרקליטות אחת ואין מקצועית ממנה".
נשיא בית המשפט העליון לשעבר פרופסור אהרון ברק אמר בכנס כי עובד ציבור, ברמה נמוכה או ברמה הגבוהה, ובכלל זה ראש ממשלה ומעלה חייב להתפטר, אם מוגש נגדו כתב אישום. ברק הזכיר את פסק הדין של אריה דרעי. "אלה מצבים שבהם עובד ציבור שהוא נאמן לציבור, אינו יכול להמשיך להיות בתפקיד ועליו להתפטר. השאלה אינה מה החוק מחייב, אלא מה עובד הציבור צריך לעשות".