ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, הזהיר היום (רביעי) מפני ההשלכות האפשריות של הכרזת טראמפ, בה הוא צפוי להכיר בירושלים כבירת ישראל ולהתייחס להעברת השגרירות. "הפלסטינים יודעים איך להצית אינתיפאדה", אמר הנייה בראיון לאל-ג'זירה. "מדובר בהימור מסוכן והרפתקה שאיש לא יצליח לשלוט על תוצאותיה".
מנהיג חמאס המשיך ואמר: "איננו מכירים בישראל. לא תהיה לה מדינה על אדמת פלסטין כדי שתהיה לה בירה מלכתחילה. העם הפלסטיני לא ייכנע להחלטה. כל מדינות העולם הערבי והמוסלמי יעמדו לצד הפלסטינים וייאבקו בצעד האמריקני".
מוקדם יותר היום המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, תקף בחריפות את הנשיא האמריקני. "טראמפ נכשל ואינו כשיר", אמר חמינאי. "ידיה של ארצות הברית קשורות בכל הנוגע לפלסטין. פלסטין תשוחרר והפלסטינים ינצחו".
It is out of despair & debility that they want to declare #AlQuds as capital of the Zionist regime. On issue of #Palestine their hands are tied & they can't achieve their goals. Victory belongs to Islamic Ummah. Palestine will be free, Palestinian nation will achieve victory.
— Khamenei.ir (@khamenei_ir) 6 בדצמבר 2017
נשיא איראן, חסן רוחאני, קרא מצדו לפלסטינים להגיב באלימות. "איראן לא תסבול פגיעה במקומות הקדושים לאסלאם, ועל הפלסטינים לצאת לשטח באומץ רב", אמר רוחאני.
זמן קצר לאחר פרסום דבריו של חמינאי, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לאיראן, בנאום שנשא בכנס של העיתון ג'רוזלם פוסט. "איראן רוצה להרוס את כל המזרח התיכון", אמר נתניהו. "היא מנסה לבנות אימפריה דרך עיראק, סוריה, לבנון ועזה".
ראש הממשלה הזהיר מפני מעורבותה הגוברת של איראן בסוריה, והבהיר: "לא ניתן להם להתבסס בסוריה. אנחנו מתכוונים למה שאנחנו אומרים, ועושים את מה שנדרש".
טורקיה: "החלטת טראמפ תוביל את העולם להתלקחות"
בעולם הערבי והמוסלמי ממשיכים לתקוף את ההחלטה של הנשיא טראמפ לקראת נאומו הצפוי הערב. סגן ראש ממשלת טורקיה, בקיר בוזדאג, אמר כי המהלך יוביל את האזור ואת העולם ל"התלקחות שסיומה אינו נראה באופק". הוא הוסיף כי "הכרזה על ירושלים כבירת ישראל מתעלמת מההיסטוריה, היא עוול גדול, אכזריות, קוצר ראייה, טיפשות, טירוף".
סגן ראש ממשלת טורקיה, בקיר בוזדאג (צילום: אי-פי)
הבכיר הטורקי המשיך ואמר: "אני קורא לכולם לפעול בצורה הגיונית, לכבד את ההסכמים עליהם הם חתומים ולהתנהג בצורה הגיונית, להימנע מסכנות לשלום העולם בשל פוליטיקה פנימית או מסיבות אחרות".
גם סוריה גינתה בחריפות את כוונותיו של טראמפ. גורם בדמשק מסר לסוכנות הידיעות הרשמית של המדינה, כי מדובר בצעד מסוכן המעיד על הזלזול האמריקני בחוק הבין-לאומי. "ארצות הברית, שמזינה סכסוכים בעולם, עושה זאת על חשבון דמם של העמים כדי להבטיח את המשך שליטתה", אמר הגורם.