השר כץ לכאן ב': מקווה שאבו מאזן לא יוביל להסלמה

כץ לכאן ב': מקווה שאבו מאזן לא יוביל להסלמה
השר ישראל כץ אמר כי אבו מאזן חשף את עמדתו האמתית בנוגע לישראל בעקבות הכרזתו של טראמפ. "פעם ראשונה שאבו מאזן, ביחד עם איסמעיל הנייה – ראש החמאס, קרא לימי זעם במשותף". ח"כ ציפי לבני שיבחה את טראמפ והאשימה את נתניהו שלא ניצל את הנאום כדי לקדם את השלום
מחבר מערכת כאן מחבר מערכת כאן
שר התחבורה ישראל כץ
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שר התחבורה ישראל כץ, חבר הקבינט המדיני-ביטחוני, אמר הבוקר (חמישי) לאריה גולן, בתכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב', כי הוא מקווה שראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן לא יגרום להסלמה בעקבות הכרתה של ארצות הברית בירושלים כבירת ישראל. "אני מקווה שאבו מאזן לא יוביל את זה לכיוונים לא נכונים", אמר כץ.

"אנחנו לא מקלים ראש ואנחנו לא ניכנע לאלימות. פעם ראשונה שאבו מאזן אתמול, ביחד עם איסמעיל הנייה – ראש החמאס, שהוא טוען כי הוא רוצה לפרוק אותו מנשקו, קרא לימי זעם במשותף. אנחנו ניערך. אני מקווה שאבו מאזן לא ישבור כלים", תקף כץ את אבו מאזן.

השר כץ הסביר כי ההכרזה של טראמפ מאלצת את ראש הרשות לחשוף את עמדתו האמתית בנוגע להסכם השלום עם ישראל: "אני חושב שההכרזה של ארצות הברית היא לא רק בשורה, היא מאלצת את אבו מאזן לחשוף את עמדתו האמתית. בינתיים הוא מאכזב כי בתגובות שלו הוא חוזר לשורשי הסכסוך, לאי הנכונות של המנהיגות הערבית לפני 70 שנה להכיר בזכות היהודים למדינה, לכן הם לא קיבלו את ההחלטה, למרות שהיא הייתה קשה לישראל".

כץ התייחס למשא ומתן עם הפלסטינים ואמר כי מה שניסו עד עכשיו לא עבד וכי הפלסטינים לא רוצים להשלים עם קיומה של ישראל. "יש ניסיון לשבור את הפרדיגמה הזאת, את כל מה שניסו עד עכשיו רק כדי ללחוץ על ישראל והדברים האלה לא הובילו לנכונות פלסטינית אמתית למשא ומתן תוך השלמה עם קיומה וזכותה של ישראל להיות מדינה יהודית", אמר השר.

השר התייחס לתגובות העולם הערבי להכרזה: "מנהיגים ערביים של מדינות ערביות גדולות, אמנם מביעים מחאה, הם לא שוברים כלים – זה עוד נדבך בהשלמה שלהם עם קיומה של מדינת ישראל. נשיא ארצות הברית דיבר עם מנהיגים קודם וידע שניתן להכיל את ההחלטה הזאת".


כץ הוסיף כי סיפוח פלסטינים אינו עומד על הפרק: "אני מתנגד בחריפות לסיפוח פלסטינים להיות אזרחי מדינת ישראל. אנחנו לא מדברים על מדינה אחת, אנחנו מדברים על ירושלים. אנחנו חוזרים לשורשי הסכסוך שלא הסתיים מעולם. ננהל את העניינים שלנו בתבונה". 

לבני: "נתניהו מעדיף להסביר למה לא יהיה שלום"

ח"כ ציפי לבני ממפלגת המחנה הציוני, אמרה הבוקר במשדר כי כל ראש ממשלה יכול לחוש סיפוק מההכרזה של טראמפ, והוסיפה כי האינטרס הישראלי הבא שלנו הוא להיפרד מהפלסטינים. "האינטרס הבא שלנו הוא לא רק לשמור על ירושלים, אלא גם לשמור על רוב יהודי", אמרה לבני.

לבני אמרה כי היא מרוצה מהנאום של טראמפ והאשימה את נתניהו שלא השתמש בו כדי לקדם את השלום: "אני יהודייה, ואני ישראלית, ואני התרגשתי מנאום שעושה צדק היסטורי עם מדינת ישראל. כל ראש ממשלה ישראלי יכול לחוש סיפוק. השאלה היא לאיפה לוקחים את הנאום הזה. השאלה היא האם תוצאות הנאום הזה יקדמו אותנו לעבר עוד אינטרס ישראלי. האינטרס הבא שלנו הוא לא רק לשמור על ירושלים, אלא גם לשמור על רוב יהודי במדינת ישראל, גם בירושלים, ולכן היפרדות, רצוי בהסכם, זה אינטרס ישראלי".

שרת החוץ לשעבר קראה לאבו מאזן לתת יד למשא ומתן ולא לסגור את הדלת: "אני מופתעת ויש לי ביקורת על תגובות גם מחוץ למדינת ישראל. "אם אבו מאזן רוצה מדינה היא תושג במשא ומתן ולא על ידי סגירת הדלת".

לבני שיבחה את טראמפ ואמרה כי הוא "מוכיח שהוא מוכן לקבל החלטות קשות שמייצגות גם את האינטרסים שלנו". היא תקפה את ראש הממשלה ואמרה שהוא מחפש סיבות לא לעשות שלום: "מדברים על שלום ונתניהו מסביר למה לא יהיה שלום. יש כאן נשיא שאפשר לרתום אותו לאינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל בכל הסכם".



רגב: "הזוי שלא מכירים בבירה של ישראל"

שרת התרבות והספורט, מירי רגב, אמרה בתכנית "צברי וקיטל" בכאן רשת ב' כי "האמת ההיסטורית נאמרה. הזוי שלא מכירים בבירה של מדינת ישראל".

"יש כאן אמת היסטורית שצריך היה להגיד אותה כבר מזמן. יש שיח בינלאומי שמבוסס על שקרים ואשליות ולא על עובדות. לא יכול להיות שלכל מדינה יש עיר בירה ולישראל אין", אמרה רגב.

רגב הדגישה כי בזכות כך שטראמפ לא מפחד מהעולם הערבי ומהתקשורת הוא משנה את המאזן בין העולם הערבי לבין ישראל: "בפעם הראשונה הבית הלבן מכיר בירושלים כבירת מדינת ישראל. הבית הלבן לא פוחד מאיומים, לא פוחד מתקשורת, לא פוחד ממדינות ערביות כאלה ואחרות, בא ואומר: 'הגיע הזמן לשנות את המשוואה בין העולם הערבי לבין מדינת ישראל'".

רגב ציינה כי טראמפ אמר שלא יכפה שום דבר על שני הצדדים:מי שאומר שהר הבית לא שלנו הוא בור ועם הארץ שלא מכיר את העובדות, וטראמפ כן מכיר את העובדות. לא לחינם הוא אמר שירושלים היא בירת מדינת ישראל".


הפופולריים