סגן נשיא ארצות הברית, מייל פנס, דחה הלילה (שלישי) את ביקורו המתוכנן בישראל לינואר. פנס היה אמור להגיע לארץ ביום רביעי, ולאחר מכן לבקר גם במצרים.
בהודעה מטעם הבית הלבן נמסר כי הסיבה לדחיית הביקור היא הניסיון להעביר את רפורמת המס בקונגרס. עם זאת, לפי בכיר בבית הלבן, ביקורו בישראל של השליח למזרח התיכון מטעם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ג'ייסון גרינבלט, מתקיים כמתוכנן, במטרה לעבוד על יוזמת השלום.
במסגרת ביקורו בישראל, היה אמור סגן הנשיא האמריקני אמור לנאום בכנסת ולבקר ביד ושם בירושלים. אתמול פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי פנס תכנן לבקר בכותל ביום רביעי בליווי רב הכותל בלבד, ללא ליווי נציג רשמי ישראלי - זאת בניגוד לתדרוך של הבית הלבן בסוף השבוע, לפיו פנס יגיע לכותל כסגן נשיא ארצות הברית. לפי הדיווח, פנס לא היה אמור לשאת מסר פוליטי במהלך ביקורו בכותל.
כחלק מהעירכות לביקור פנס, הפיץ אתמול יושב ראש הכנסת, יולי אדלשטיין, מכתב לכלל חברי הכנסת ובו הפציר בהם להיות נוכחים במליאת הכנסת בעת נאומו של סגן הנשיא האמריקני. במכתבו ציין אדלשטיין כי מדובר באירוע חשוב הנערך לבקשת סגן הנשיא ושמטרתו להביא לידי ביטוי את היחסים החמים בין ישראל לארצות הברית. מזכיר הממשלה, צחי ברווברמן, פנה לשרים והדגיש כי עליהם להיות נוכחים בנאום.
״נוכחותם של כלל חברי הכנסת בישיבה הזו חשובה מאין כמוה״, כתב יו"ר הכנסת. ״הנעדרים ממנה יפגעו בתדמית הכנסת, יביעו זלזול באינטרסים החיוניים של מדינת ישראל ולא פחות חמור מכך: יאכזבו את אלו ששלחו אותם לבית הזה – אזרחי ישראל. עיניהם יצפו לראות האם ביום חמישי נכבד את תפקידנו ונמלא את המליאה או שנאלץ לחזות שוב בתמונות המבישות של המליאה המרוקנת״.