ישראל הציעה להעביר סיוע לבני שבט הרוהינגה, בנגלדש סירבה

ישראל הציעה סיוע לבני הרוהינגה, בנגלדש סירבה
המדינה ביקשה באמצעות גורם שלישי להעביר מזון ותרופות לפליטים המוסלמים ממיאנמר, אך נענתה בשלילה. גורם ישראלי: "מה שקורה לבני הרוהינגה הוא טרגדיה"
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
פליטים משבט הרוהינגה במאינמר
צילום: צילום: אי-פי

ישראל פנתה לפני כמה שבועות לבנגלדש באמצעות גורם שלישי, והציעה סיוע לפליטי שבט הרוהינגה שנמלטו ממיאנמר – כך פורסם הערב (רביעי) ביומן הערב בכאן רשת ב'. ההצעה כללה העברת מזון ותרופות לבני השבט המוסלמי הנרדף, אך בנגלדש, שעימה אין לישראל יחסים דיפלומטיים, סירבה.

האזינו לראיון: הרופאה הישראלית שהגיעה לבנגלדש כדי לעזור לבני הרוהינגה

גורם ישראלי רשמי אמר כי ישראל הקצתה תקציב פנימי של כמה עשרות אלפי דולרים לטובת הסיוע לבני הרוהינגה, שיותר מחצי מיליון מהם נמלטו לבנגלדש בגלל רדיפת השלטון במיאנמר השכנה. "מה שקורה להם זו טרגדיה, ולכן החלטנו בישראל לנסות ולסייע", הסביר הגורם לכאן חדשות.

בחודשים האחרונים נמלטו יותר מחצי מיליון פליטים מבני שבט הרוהינגה ממיאנמר לבנגלדש, בעקבות רדיפה והתנכלות אלימות מצד השלטון במדינה שבדרום אסיה. האו"ם הגדיר את רדיפתם של בני השבט המוסלמי כטיהור אתני, לאחר שפורסמו עדויות על מעשי רצח, הוצאות להורג, אונס והתעללויות שבוצעו בהם. 

ישראל נהגה בעבר לספק נשק למיאנמר, אך לאחר שספגה על כך ביקורת קשה בשל האלימות הגוברת נגד בני הרוהינגה, הוחלט להפסיק את הרישיונות לייצוא הנשק למדינה. גם משרד החוץ פרסם הודעה חריגה שבה הבהיר כי ישראל אינה מוכרת נשק למיאנמר, בניגוד למדיניות הרשמית המסרבת להתייחס לייצוא הנשק הישראלי. אתמול, במהלך נאומו של ראש הממשלה בחידון התנ"ך בירושלים, התפרצו לנאומו כמה פעילים חברתיים והשמיעו קריאות נגד הסיוע הצבאי למיאנמר.

לפני כשבועיים סיפרה הרופאה הישראלית, ד"ר רנית מישורי, על מראות הזוועה שאליהם נחשפה לבנגלדש, שם סיירה במחנות הפליטים של הרוהינגה. ד"ר מישורי בשיחה עם "השעה הבינלאומית בכאן רשת ב': "ראינו אצל הפליטים פגיעות גב, פגיעות בגפיים התחתונות ועוד. ברור לנו שאלה פגיעות של אנשים שבורחים", שחזרה הרופאה הישראלית. "שמענו גם על ילדים שנרצחו בפני הוריהם, שנזרקו על הרצפה, תינוקות שרוצצו את גולגולתם באבנים. שמענו על מקרי אונס והתעללות מינית בנערות ובילדות באופן קבוצתי. אתה נכנס לאוהל במחנה הפליטים, ולא משנה לאן אתה הולך – תהיה שם משפחה או אנשים שקרה להם משהו".

הפופולריים