דובר לשכת יו"ר הרשות הפלסטינית נביל אבו רדינה אמר היום (שלישי) בתגובה לאישור "חוק יסוד ירושלים" בכנסת, כי מדובר בבחינת הכרזת מלחמה על העם הפלסטיני ועל זהותו הפוליטית והדתית.
עוד אמר אבו רדינה כי ההצבעה לאישור החוק, לפיו יידרש רוב מיוחד של 80 חברי כנסת כדי לבצע בעתיד ויתור טריטוריאלי על חלקים מירושלים, היא כמו הודעה רשמית מצד ישראל כי תהליך השלום הסתיים וכי היא נוקטת מדיניות של תכתיבים וקביעת עובדות בשטח.
הבכיר הפלסטיני הזהיר מפני מה שכינה "ההסלמה הישראלית המתמשכת", ומניסיונותיה של ישראל לנצל את הכרזת נשיא ארצות הברית טראמפ על ההכרה בירושלים. הוא הוסיף כי מדינות העולם צריכות לעמוד מול "ההשתוללות של ישראל שמובילה אותנו לפי תהום", וכי החלטות כנסת ישראל, כמו החלטתו של טראמפ, אינן חוקיות.
הצעת החוק של חברת הכנסת שולי מועלם (הבית היהודי) אושרה היום בקריאה שנייה ושלישית ברוב של 64 חברי כנסת מול 51 מתנגדים. "היום הבטחנו את אחדות ירושלים לצמיתות. העברנו חוק שמשריין את ירושלים, כך שלא ניתן יהיה לחלק אותה אלא ברוב עצום של 80 חברי כנסת", אמר שר החינוך נפתלי בנט בתגובה לאישור החוק. "הר הזיתים, העיר העתיקה ועיר דוד לעולם יישארו בידנו. לא יהיו עוד תרגילים פוליטיים שיאפשרו את קריעת הבירה שלנו. זו גם תשובת ישראל להצבעת האו״ם המבישה נגד ירושלים".
אמירות דומות לאלו של נביל אבו רדינה על חוק ירושלים, נאמרו מצד בכירים פלסטינים גם לאחר ההכרזה האמריקנית על הכרה בירושלים כבירת ישראל. בחודש שעבר יזמו טורקיה, תימן והמדינות החברות בארגון לשיתוף פעולה אסלאמי, בשם הפלסטינים, הצבעה בעצרת הכללית של האו"ם, אשר נועדה לבטל את הכרזת נשיא ארצות הברית, אם כי באופן הצהרתי בלבד. 128 מדינות הצביעו נגד ההכרה האמריקנית.
שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מאלקי, אמר בפתיחת הדיון בעצרת הכללית של האו"ם כי "החלטת טראמפ משרתת את ממשלת ישראל ביישום האג'נדה האימפריאליסטית שלה, ואת גורמי הטרור והקיצוניות באזור. האם מישהו חושב שתכנית שלום ללא ירושלים תזכה באמון? האם ישנם קולות התומכים בשלום שתמכו בהחלטה הזו?".
אל-מאלקי הגדיר את החלטת טראמפ "תקיפה נגד זכותו של העם הפלסטיני בירושלים" ותקיפה נגד "האומה הערבית ונגד כל המוסלמים והנוצרים בעולם", כמו גם נגד מעמדה הדתי ויוצא הדופן של העיר ירושלים. הוא אמר כי "ההחלטה לא תשפיע על מעמדה של העיר הקדושה בשום צורה, אלא על מעמדה של ארה"ב כמתווכת בתהליך השלום".