השר איוב קרא: "מי שישדר פייק ניוז יביא עליו גזר דין מוות"

השר קרא: גזר דין מוות למי שישדר פייק ניוז

במהלך הליכודיאדה התייחס השר לסוגיית ערוץ 20 ואמר כי הממשלה תציל אותו מסגירה, אך במקביל גם תקף בחריפות את התקשורת
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
שר התקשורת איוב קרא
צילום: צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש 90

שר התקשורת איוב קרא תקף היום (שישי) את התקשורת בנאום בליכודיאדה באילת, ואמר: "נציל את ערוץ 20 ונשחרר את הרגולציה בתקשורת, ככה שמי שימשיך עם הפייק ניוז יביא על עצמו גזר דין מוות", אמר קרא.

דברי השר איוב קרא בליכודיאדה:


חבר הכנסת אורן חזן (ליכוד) גינה את אמירותיו של קרא ואמר: "אני מסתייג לחלוטין מדבריו של שר התקשורת איוב קרא. אוי לנו שהגענו למקום שבו אנו לא מוציאים מחבלים להורג, אבל מאיימים להוציא להורג עיתונאים. אני נבוך מהשתיקה של השרים וחברי הכנסת שנכחו באולם, וקורא לראש הממשלה לנזוף בשר קרא ולגנות את הדברים. רק הציבור ישפוט את התקשורת ויבחר בשלט במה לצפות. לא זו דרכה של תנועת הליכוד".

קרא מיהר להבהיר את אמירתו ולהתנצל, ולאחר פרסום הדברים הסביר כי כוונתו הייתה שכלי תקשורת שישדרו פייק ניוז יאבדו צופים - ויביאו על עצמם הרס וגזר דין מוות. "מי שמכיר אותי יודע כמה חשוב לי חופש הביטוי וכמה אני תומך בתקשורת. אם הובנתי שלא כהלכה אני מתנצל", אמר קרא.

הפופולריים