37 אלף מסתננים שוהים בישראל; כ-3,400 עזבו מרצון ב-2017

כ-3,400 מסתננים עזבו את ישראל מרצון ב-2017
רשות האוכלוסין הודיעה כי בשנה החולפת לא נכנסו לארץ מסתננים חדשים. כ-18 אלף עובדים לא חוקיים שוהים בישראל, הוגשו כמעט 15 אלף בקשות למקלט מדיני
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
מסתננים במתקן חולות
צילום: צילום: תומר נויברג, פלאש 90

ברקע המחלוקת בסוגיית  גירוש מסתננים מהארץ, רשות האוכלוסין וההגירה פרסמה היום (חמישי) נתונים בנוגע לאזרחים הזרים בישראל נכון לסוף שנת 2017. מהנתונים עולה כי נכון לתקופה זו, שהו בישראל 37 אלף מסתננים. כ-3,400 עזבו את הארץ מרצון בשנה החולפת, ולא נכנסו אליה מסתננים חדשים.

מחאה חדשה: טייסים מסרבים להשתתף בגירוש פליטים >>

על פי נתוני הרשות, כמעט 15 אלף בקשות הוגשו לקבלת מקלט מדיני בישראל במהלך 2017. עוד צוין כי נמצאים בארץ כ-88 אלף עובדים זרים חוקיים, לעומת כ-18 אלף עובדים לא חוקיים. כ-800 תיקים נפתחו נגד מעסיקים של עובדים לא חוקיים והוגשו כ-150 כתבי אישום.

מבחינת תיירים, ב-2017 שהו בישראל 74 אלף תיירים מבלי להחזיק באשרה בתוקף. כמעט 6,000 בני אדם גורשו מהארץ בגין שהייה לא חוקית או בגין ביצוע עבירה פלילית בישראל.

אתמול אמר השר נפתלי בנט בראיון ל"הבוקר הזה" בכאן רשת ב' כי מדיניות הממשלה כלפי המסתננים היא שקולה ואחראית. "יהיה בלתי מוסרי מבחינתנו לאפשר הצפה של ישראל במבקשי עבודה. אנו לא לשכת עבודה", הבהיר בנט.

שרת המשפטים איילת שקד הגיבה אף היא לעצומה שהופצה השבוע עם חתימות של אמנים ואנשי רוח, הקוראים שלא לגרש מסתננים מהארץ. "בימים האחרונים מתקיים קמפיין שיקרי שנועד לפגוע במאמצי הממשלה להוצאת מסתננים מישראל", האשימה שקד.


לדברי השרה, "ישראל לא מגרשת פליטים - אלא מהגרי עבודה שנכנסו לישראל בניגוד לחוק, רובם בגילים 40-20. ראיתי ברשת ובתקשורת כל מיני הקבלות לשואה. זה מעורר בי תחושת קבס, זו חרפה וזילות השואה".

השבוע הכחישה ממשלת רואנדה כי חתמה על הסכם סודי עם ישראל לקליטת מבקשי מקלט אפריקנים. בציוץ בטוויטר מטעם הממשלה במדינה ממרכז אפריקה נכתב: "בהתייחס לשמועות המדווחות בכלי התקשורת, ממשלת רואנדה מודיעה כי היא מעולם לא חתמה על הסכם סודי עם ישראל בנוגע לקליטה מחדש של מהגרים אפריקנים".


הפופולריים