חבר הכנסת יהודה גליק יפגוש באוסטריה את ראש מפלגת הימין הקיצוני, מפלגת החירות, היינץ כריסטיאן שטראכה ולדבריו קיבל לכך אישור מגורמים בישראל. לכאן חדשות נודע היום (שישי) כי משרד החוץ לא נשאל בנוגע לעמדתו לקראת הנסיעה, חרף ההחלטה הישראלית שלא לקיים קשר עם שטראכה ועם שרי מפלגתו. גורמים בלשכת ראש הממשלה אמרו כי ח"כ גליק לא עדכן אותם על מפגשו המתוכנן עם שטראכה.
לטענת גורם ישראלי, ייתכן ונסיעתו של גליק נועדה כדי להתחיל ולשנות את היחס של ישראל כלפי מפלגת החירות באוסטריה. גליק צייץ הבוקר בטוויטר כי הוא "נוסע במודע" וכי נסיעתו קיבלה אישור, בתגובה לביקורת על עצם מפגשו המתוכנן עם שטראכה, שלמפלגתו יש עבר אנטישמי. מלשכת ח"כ גליק בחרו שלא להגיב.
הציוץ של גליק בו הוא מכנה את ההאשמות נגד שטראכה "עלילה"
במשך כתב גליק כי "אפגש עם אחד מידידי ישראל הגדולים באירופה שנלחם בגבורה נגד אנטישמיות, גזענות וניאונאציזם באומץ כמו שמעטים כמוהו בכל אירופה. כן שמח להודות לו על כך". גליק כתב את הדברים בתשובה לפעיל השמאל יריב אופנהיימר, שכתב לו כי הוא "רץ להתחבק עם ממשיכיו של היידר, הגזענן והאנטישמי".
ח״כ תמר זנדברג (מרצ) אמר בתגובה כי זהו ״עוד חלק במערך הקשרים המסוכן של הליכוד עם מפלגות אנטישמיות וניאו נאציות באירופה. גזענות ושנאת מוסלמים גורמת לליכוד להכשיר את גדולי האנטישמים״.
ח״כ קסניה סבטלובה (המחנה הציוני) מתחה אף היא ביקורת חריפה על הפגישה הצפויה. ״פגישות עם מנהיגים של מפלגות אנטישמיות וניאו־נאציות נותנות לגיטימציה לאותם פעילים שבעין אחת קורצים למדינת ישראל ובעין השנייה לשונאי היהודים", אמרה.
בדצמבר הנחה ראש הממשלה ושר החוץ, בנימין נתניהו, להחרים את שרי הימין הקיצוני בממשלה החדשה באוסטריה, בראשות שטראכה - כולל שרת החוץ. עם זאת, הוחלט אז כי משרדי הממשלה יהיו בקשר עם הדרג המקצועי במפלגה. גורם במשרד החוץ אמר אז כי נורמליזציה של המפלגה עלולה ליצור משבר עם הקהילה היהודית באוסטריה.
שגריר אוסטריה בראיון ליעקב אחימאיר: מפלגת החירות נוסדה על ידי הנציונאל סוציאליסטים