שעות לאחר שהמשטרה פרסמה את המלצתה להעמיד לדין את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בגין שוחד בתיקי 1000 ו-2000, פרקליטו דחה הבוקר (רביעי) את מסקנות החקירה וקבע כי מדובר ב"מסמך מחורר, שמתעקש בכוח לחבר עובדות שלא קשורות זו לזו לכדי שוחד". בראיון שהעניק לתוכנית קלמן-ליברמן בכאן רשת ב', האשים עורך הדין עמית חדד שהמשטרה ניפחה את הסכומים שנטען כי ניתנו לנתניהו כשוחד מטעם איש העסקים ארנון מילצ'ן, ואמר כי הם "נמוכים בהרבה, ומגיעים אולי לחצי מיליון". בנוסף, טען כי נתניהו כלל לא טיפל בענייניו של מילצ'ן בניגוד למה שצוין בהמלצות.
המלצות המשטרה בפרשות נתניהו: המסמך המלא >>
רה"מ אחרי ההמלצות: "אמשיך להנהיג את ישראל" >>
"אני לא חושב שראיתי אי פעם מסמך מחורר כל כך. זו פעם ראשונה שרואים המלצות כל כך שגויות", פתח עורך הדין חדד את דבריו. לטענתו, "הסכומים שבהמלצה הזו הם מנופחים, לא נכונים ושגויים. זה פשוט דבר שלא מתקבל על הדעת. אני לא יודע מה בדיוק המספרים, אבל הם פחותים בהרבה. אני שואל אתכם – נשמע לכם הגיוני שהסכום הצטבר בדיוק למיליון שקלים? זה נופח מעבר לכל פרופורציה".
הוא תקף את המשטרה וטען שהיא לא פעלה באובייקטיביות: "בתקופה האחרונה נחשפנו לסדר של אירועים כזה, שכבר קשה לדבר על אובייקטיביות של החקירה. כשיש משטרה שמאמינה שראש הממשלה שולח אחריה חוקרים, שהוא שולח קצינות כאיזשהו טיל מונחה ליירט את ראש היחידה – משטרה כזו מאבדת את המקום המוסרי שלה לדבר באובייקטיביות. ההמלצות האלה הן דוגמה מובהקת לעיוות של המציאות ולהסתרת עובדות שסותרות את התזה שלהן. כשמפרקים אותו, מגלים שכתב החשדות הזה מלא בכשלים בסיסיים".
השרה רגב לכאן ב': "לפיד העדיף להצטרף למניפי הגיליוטינות ברוטשילד". האזינו
"נתניהו לא קיבל שוחד בכלל. כשמתחילים בנקודת הנחה שגויה, אז כל הדרך לא נכונה", המשיך חדד. "אין ולא היו סכומים כאלה. המשטרה מתעלמת מכך שהיו מתנות הדדיות בין נתניהו למילצ'ן, ומהעובדה שהחברות הייתה עמוקה. לא היה ולא נברא שוחד. אני לא נכנס למניעי המשטרה, אבל אני יודע לספר מה היה. זו גבינה שוויצרית מחוררת, יש כשלים שנעלמו מהמלצות המשטרה.
"ראש הממשלה קיבל סיגרים מחבר קרוב שלו. מותר לקבל מתנות מחברים. בזמן אמת, זה הרגיש לראש הממשלה כמו מערכת יחסים שבה חבר נותן לו סיגרים. זה מעולם לא הרגיש כמו מיליון שקלים. עושים פה משהו שלא מתקבל על הדעת. אדם בימי חיו מקיף את כדור הארץ כמה פעמים, מישהו מרגיש בזמן אמת שהוא עושה את זה? בזמן אמת לא מרגישים שהולכים כל כך הרבה".
על "חוק מילצ'ן" שמופיע בהמלצות המשטרה, אמר סניגורו של ראש הממשלה: "מה שדובר שם הוא הארכת התוקף של הפטור ממס לתושב חוזר מ-10 שנים ל-20. אצל מי הסמכות הזו? אצל שר האוצר דאז, עד המפתח החדש שצץ לנו מתוך האדמה אתמול, יאיר לפיד, שעבד אצל מילצ'ן שנים. הוא חברו הטוב של מילצ'ן. אף אחד לא עוצר לשאול איך יאיר לפיד יושב עם צוותים של מילצ'ן על החוק הזה, דן בו ומחליט בעניינו?". על הסיוע במתן הוויזה לאיש העסקים אמר חדד כי "זו הייתה חובה ראשונה במעלה לעזור לאיש שתרם לביטחון ישראל".
נתניהו עצמו יישא בהמשך דברים בכנס השלטון המקומי, שנערך בגני התערוכה בתל אביב. הבוקר פרסם ראש הממשלה בדף הפייסבוק שלו קטע וידאו מתוך הדברים שנשא אמש בלשכת ראש הממשלה, מיד לאחר פרסום ההמלצות. "תודה על התמיכה הגדולה שלכם, שמחזקת אותי מאוד", כתב נתניהו.
בהמלצותיה שפורסמו אמש, הודיעה המשטרה כי נמצאו ראיות להעמיד לדין את ראש הממשלה בנימין נתניהו בגין שוחד בתיקים 1000 ו-2000. בנוסף לכך, קבעה המשטרה שיש להעמיד לדין בגין שוחד גם את איש העסקים ארנון מילצ'ן ומו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס. מהחקירה עלה כי יו"ר יש עתיד יאיר לפיד נתן עדות מכריעה בחקירות נתניהו, וייתכן כי ישמש עד תביעה נגדו.
במסגרת תיק 1000 נחקר נתניהו בעבירות שוחד ומרמה והפרת אמונים, במסגרת יחסיו עם אנשי העסקים מילצ'ן וג'יימס פאקר האוסטרלי. על פי החשד, השניים העניקו לראש הממשלה טובות הנאה בשווי כמיליון שקלים, מ-2007 עד 2016, על פי דרישתו, ובכלל זה שמפניות, סיגרים ותכשיטים.
דובר המשטרה לשעבר: "דברי נתניהו - נאום הגנה"
שווי הטובין שקיבל לכאורה נתניהו - 750 אלף שקלים ממילצ'ן ו-250 אלף שקלים מפאקר. עיקר המתת מפאקר הגיע לאחר ששני אנשי העסקים החליטו להתחלק ביניהם בהוצאות. לפי המשטרה, מאז שנבחר נתניהו לראש הממשלה בשנת 2009, עלו היקף ותדירות העברת הטובין באופן משמעותי.
על פי ממצאי החקירה בתיק 2000, משנת 2009 קיימו נתניהו ומוזס דין ודברים ביניהם, במפגשים אישיים, במסגרתם דנו בקידום ענייניהם. מוזס היה אמור לסייע לראש הממשלה בביסוס מעמדו באמצעות סיקור חיובי ואוהד ב"ידיעות אחרונות". בתמורה, נתניהו היה אמור לסייע למוזס בקידום האינטרסים הכלכליים של העיתון באמצעות מהלכים לבלימת התעצמותו של העיתון "ישראל היום".
פרקליטו של מילצ'ן: "היו ביניהם יחסי חברות וידידות"
עורך הדין בועז בן צור, המייצג את ארנון מילצ'ן, הגיב גם כן בקלמן-ליברמן להמלצות המשטרה להעמיד את מרשו לדין. "שלומו סביר יחסית לעניין", אמר בן צור. לדבריו, מילצ'ן הופתע למשמע ההמלצות: "נכון שלאורך השנים ניתנו מתנות ותשורות, אבל במקרה הזה מילצ'ן נתן מתוך אי מודעות מוחלטת שיקבל משהו בתמורה לאותן המתנות. אלה דברים בלתי תלויים זה בזה באופן מוחלט".
"מילצ'ן אכן פנה לראש הממשלה בנוגע לעניין הוויזה בגלל הרקע הביטחוני שלו. נדמה לי שזה דבר די לגיטימי לשוחח עם ראש הממשלה, כי לא מדובר באוליגרך ממדינת עולם שלישי, אלא אדם שכתוצאה מפעילות ביטחונית התעוררו לגביו שאלות. מה פסול בזה?", תהה עורך הדין.
לדבריו, "בתחילת שנות ה-2000 נתניהו היה במדבר הפוליטי והתפתחו ביניהם קשרים של ידידות וחברות. על הרקע הזה בלבד, התפתח הדפוס הזה, שהוא לא בהכרח ראוי - אבל לייחס לו עבירת שוחד, שהיא החמורה ביותר בקודקס הזה - זה נראה לי מוגזם בעליל". על "חוק מילצ'ן" אמר: "החוק הזה לא חוקק עוד לפני שמילצ'ן בכלל העלה על דעתו להיכנס למידותיו, ונועד לעזור ליהודים אמידים".
בנוגע למעורבותו של איש העסקים ג'יימס פאקר, אמר בן צור כי "פאקר לא הגיע כדי לסייע ב'נטל הכלכלי'. הוא הגיע לישראל בעקבות קשר עם ארנון מילצ'ן, והחליט שטוב לו ונכון לו לתת את אותן תשורות. אם היה משהו שמבחינת מילצ'ן לא התקבל על הדעת - הוא אמר לא".