ראש הממשלה, בנימין נתניהו, תקף הערב (חמישי) מארצות הברית את הסיקור התקשורתי שהוא מקבל בנושא החקירות נגדו, וסירב לחזור בו מהביקורת על התנהלות המשטרה. בביקור שערך במטה האו"ם בניו-יורק, אמר נתניהו כי הוא חש מותקף וכי אינו מתכוון לשתוק.
"אנחנו מותקפים כל הזמן, כל דקה, וכל שעה", אמר ראש הממשלה לתקשורת הישראלית שליוותה אותו, כשרעייתו שרה לצדו. "מותר גם לראש הממשלה לומר את דברו. זה אבסורד לנסות להשתיק אותנו. לא ישתיקו. אני אומר את האמת, ואני אגיד את האמת שאולי לא נוחה לאנשים - יש אהדה של הציבור לי, לרעייתי, למשפחתי - אהדה שאני לא זוכר כדוגמתה".
נתניהו לצד רעייתו על החקירות: "אנחנו מותקפים כל הזמן, כל שעה, כל דקה. לא זוכר אהדה כזאת מהציבור". צפו בדיווח של כתבתנו @gilicohen10 ממטה האו"ם בניו יורק #חדשותהערב pic.twitter.com/PlT7SAdSlf
— כאן חדשות (@kann_news) 8 במרץ 2018
אתמול פרסם ראש הממשלה סרטון בעמוד הפייסבוק שלו, ובו ביקר את התנהלות המשטרה בעניינו, בדגש על גיוס עדי המדינה נגדו. "קראתי על אדם שנלקח לחקירה", אמר נתניהו. "מפעילים עליו מכבש לחצים, אומרים לו: 'שקר, תהיה עד מדינה' - והוא מסרב. קשה להאמין שבמדינת ישראל, בדמוקרטיה שלנו ב-2018, יש דברים כאלה".
נתניהו המשיך: "לוקחים אנשים שטוענים שהם ביצעו איזו עבירה,מכניסים אותם למעצר, מהלכים עליהם אימים, אומרים להם: 'החיים שלכם הסתיימו, החיים של המשפחה שלכם הסתיימו, אנחנו ניקח מכם כמעט הכל, גם את החירות שלכם. רוצים להיחלץ מזה? יש מוצא אחד – לכלכו על נתניהו'". כשיש משהו אמיתי, לא צריך עד מדינה אחד, וכשאין שום דבר, גם אלף עדי מדינה לא יעזרו".
המידע שמוסר עד המדינה ניר חפץ בתיקי נתניהו רלוונטי בעיקר לתיק 4000, אך גם לתיקים 1000 ו-2000. על פי ראשי הפרקים של עדותו, אין לו מידע לגבי פרשת הצוללות ופרשות חדשות. המשטרה ממתינה לשובם של בני הזוג נתניהו מחו"ל כדי לקבוע חקירה נוספת @Roi_Yanovsky #חדשותהערב pic.twitter.com/D0YpL7RdpG
— כאן חדשות (@kann_news) 8 במרץ 2018
בתוך כך, היום פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי עד המדינה ניר חפץ לא צפוי למסור מידע בפרשות נוספות - כך על פי ראשי הפרקים שמסר לפרקליטות, שהובילו לחתימת הסכם עד המדינה. חפץ ימסור מידע בעיקר בתיק בזק, וזו הסיבה שנחתם עמו ההסכם. כמו כן, חפץ ימסור מידע שיגבה את הראיות בתיקים 1000 ו-2000, אך לא בפרשת הצוללות.
כפי שפורסם בחדשות השבוע, עם שובם מחו"ל, צפויה המשטרה לבקש לזמן את נתניהו ורעייתו לחקירה נוספת. ייתכן שהמועד יתעכב בשל גביית עדות חפץ. גורמי אכיפה מעריכים כי יידרשו כמה חקירות ומהן לפחות שתיים בטווח הזמן הקרוב.