המדינה לבג"ץ: ניתן לגרש לאוגנדה, אין עילה לשחרור מבקשי מקלט מכלא סהרונים

המדינה: אין עילה לשחרר מבקשי מקלט מסהרונים
מההודעה לבית המשפט העליון עולה כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט סבור כי התנאים במדינה השלישית מאפשרים את המהלך. בנוסף, ביקשה המדינה כשבוע להכרעה בנוגע לשחרור מכלא סהרונים
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
הפגנת מבקשי מקלט
צילום: צילום: סבי ברנס, פלאש 90

המדינה סבורה כי התנאים באוגנדה מאפשרים לה לקלוט מבקשי מקלט מישראל – כך עולה מתשובתה היום (חמישי) לבג"ץ. מהודעתה עולה כי היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, סבור כי ניתן לעשות כן, אולם דרוש פרק זמן נוסף להשלמת הבירור בנושא. כמו כן, מבקשת המדינה שלא לשחרר מבקשי מקלט מכלא סהרונים, עד אשר יכריע מנדלבליט בנושא ביום שלישי הבא.

העותרים מצדם אמרו בתגובה לבקשת המדינה כי יש לשחרר את מבקשי המקלט, מאחר שגם הפעם המדינה עומדת בפני שוקת שבורה. לטענתם, ראש הממשלה ושר הפנים הודו לגבי רואנדה שידעו על הבעיות עם ההסכם לפני שבועות, ועל כן אחזקת מבקשי המקלט בסהרונים אינה חוקית.

אתמול שוחררו 58 מבקשי מקלט שהוחזקו בכלא סהרונים. עם זאת, המשוחררים הוגבלו ולא יוכלו להיכנס לערים בני ברק, תל אביב, פתח תקוה, ירושלים, אילת, נתניה ואשדוד.

קודם לכן באותו היום הודיעה המדינה לבג"ץ, בתשובתה לעתירה לשחרורם המיידי של הכלואים, כי "שליח מיוחד" יצא למדינה באפריקה, שהסכימה לקלוט את מבקשי המקלט השוהים בישראל. מדובר באחת מאותן "מדינות שלישיות" שעמן נחתם הסכם המאפשר להרחיק את מבקשי המקלט אליהן גם ללא הסכמה - כפי שמופיע במתווה המקורי של הוצאת מבקשי המקלט. מדובר למעשה במדינה היחידה מבין אותן מדינות שנחתם עמן הסכם, שישראל עדיין יכולה להרחיק אליה את מבקשי המקלט, מאחר שהמדינה הנוספת שעמה היה הסכם, על פי ישראל, ירדה מהפרק. 

השבוע הכריז ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי לאחר התייעצווית שקיים, החליט לבטל את ההסכם עם נציבות הפליטים של האו"ם שעליו הצהיר באותו היום. זאת, לאחר הביקורת הרבה שספג במחנה הימין מאז הצגת ההסכם. 

הפופולריים