בכיר בממשלת אוגנדה: "לא נקבל את מדיניות ישראל בנושא מבקשי המקלט"

בכיר בממשלת אוגנדה: "מסרבים למדיניות ישראל"
למרות הצהרות הממשלה, גורמים באוגנדה פוסלים את האפשרות כי יקלטו מבקשי מקלט ואומרים: "אנחנו מסרבים לרעיון של לזרוק אצלנו אנשים בניגוד לרצונם"
מחבר עמיחי שטיין מחבר עמיחי שטיין
Getting your Trinity Audio player ready...
רה"מ בנימין נתניהו ונשיא אוגנדה
צילום: צילום: אבי אוחיון, פלאש 90

בכיר בממשלת אוגנדה אמר היום (חמישי) לכאן חדשות כי הרעיון של לזרוק מבקשי מקלט שאינם רוצים בכך באוגנדה, הוא רעיון שמדינתו מסרבת אליו ולא תוכל להיות חלק ממנו. לדבריו, "לא נוכל לקבל את המדיניות הזאת של ישראל שזכתה ללא מעט ביקורת".

את הדברים אומר אותו בכיר שעות ספורות לאחר שמדינת ישראל הודיעה לבג"ץ כי היא סבורה שהתנאים באוגנדה מאפשרים לה לקלוט מבקשי מקלט מישראל, זאת על סמך ממצאים של השליח המיוחד שנשלח לשם. מהודעתה עולה כי היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, סבור כי ניתן לעשות כן, אולם דרוש פרק זמן נוסף להשלמת הבירור בנושא. כשנשאל הבכיר האוגנדי על דברים אלה אמר כי את השאלה בנושא יש להפנות לממשלת ישראל.

העותרים מצדם אמרו היום בתגובה לבקשת המדינה כי יש לשחרר את מבקשי המקלט, מאחר שגם הפעם המדינה עומדת בפני שוקת שבורה. לטענתם, ראש הממשלה ושר הפנים הודו לגבי רואנדה שידעו על הבעיות עם ההסכם לפני שבועות, ועל כן אחזקת מבקשי המקלט בסהרונים אינה חוקית.

אתמול שוחררו 58 מבקשי מקלט שהוחזקו בכלא סהרונים. עם זאת, המשוחררים הוגבלו ולא יוכלו להיכנס לערים בני ברק, תל אביב, פתח תקוה, ירושלים, אילת, נתניה ואשדוד.

קודם לכן באותו היום הודיעה המדינה לבג"ץ, בתשובתה לעתירה לשחרורם המיידי של הכלואים, כי "שליח מיוחד" יצא למדינה באפריקה, שהסכימה לקלוט את מבקשי המקלט השוהים בישראל. מדובר באחת מאותן "מדינות שלישיות" שעמן נחתם הסכם המאפשר להרחיק את מבקשי המקלט אליהן גם ללא הסכמה - כפי שמופיע במתווה המקורי של הוצאת מבקשי המקלט. מדובר למעשה במדינה היחידה מבין אותן מדינות שנחתם עמן הסכם, שישראל עדיין יכולה להרחיק אליה את מבקשי המקלט, מאחר שהמדינה הנוספת שעמה היה הסכם, על פי ישראל, ירדה מהפרק.

סערת מבקשי המקלט - סיקור מיוחד: לחצו לכל הכתבות

הפופולריים