גורם במשרד החוץ האמריקני אומר, כי גם לאחר העברת השגרירות לירושלים בשבוע הבא, במסמכים הרשמיים שארצות הברית תנפיק - שמה של עיר הבירה לא יצוין לצד שמה של ישראל. זאת, בהמשך למדיניות ארוכת השנים של וושינגטון.
המדיניות האמריקנית שלפיה בתעודות לידה, דרכונים ומסמכים רשמיים נוספים נכתב רק "ירושלים" ולא "ירושלים, ישראל" - נמשכה גם לאחר הכרת הנשיא דונלד טראמפ בירושלים כבירת ישראל. לפי אותו גורם אמריקני, הסיבה שהמדיניות תימשך גם כעת, לאחר העברת השגרירות, היא כי "הנשיא הבהיר שהגבולות של ירושלים ביחס לישראל ייקבעו רק בהסדר הסופי בין הצדדים".
לצד זאת, הגורם המדיני ציין שבמפות הרשמיות של ארצות הברית, ירושלים כן תצוין כבירתה של ישראל. כמו כן, בעמוד הטוויטר של השגרירות האמריקנית שונתה הסיומת מתל אביב לירושלים.
אתמול הודיע הבית הלבן כי טראמפ לא יגיע לחנוכת השגרירות. מי שייצגו את הנשיא האמריקני באירוע יהיו בתו איוונקה, ובעלה ויועצו של הנשיא ג'ראד קושנר. בראש המשלחת האמריקנית יעמוד סגן שר החוץ, ג'ון סאליבן.
הנשיא טראמפ הודיע כי לא יגיע לטקס פתיחת שגרירות ארה"ב בירושלים בשבוע הבא. בראש המשלחת יעמוד סגן שר החוץ ג'ון סאליבן ועמו יגיעו שר האוצר סטיב מנוצי'ן, בתו של הנשיא איוונקה טראמפ ובעלה ג'ראד קושנר, השגריר בישראל והשליח המיוחד למזה"ת @nathanguttman #חדשותהערב pic.twitter.com/Fn5aP1WvS0
— כאן חדשות (@kann_news) 7 במאי 2018
הנציגים האחרים יהיו שר האוצר היהודי סטיב מנוצ'ין, שגריר ארצות הברית בישראל דיוויד פרידמן, והשליח המיוחד למזרח התיכון ג'ייסון גרינבלט. בימים האחרונים רמז טראמפ כי הוא עשוי לבוא לארץ להשתתף בחנוכת השגרירות, אך בסופו של דבר הוא ייעדר מהאירוע.