העברת השגרירות האמריקנית לירושלים עוררה היום (שני) תגובות ברחבי העולם, כמו גם העימותים בגבול רצועת עזה. טורקיה מחזירה את שגריריה מישראל ומארצות הברית. השגריר בישראל מוחזר בגלל אירועי עזה, והשגריר בוושינגטון מוחזר להתייעצות באנקרה בגלל חנוכת השגרירות האמריקנית בירושלים. בנוסף, הטורקים הכריזו על שלושה ימי אבל לאומי. במסיבת עיתונאים בלונדון אמר נשיא טורקיה רג'פ טאיפ אדואן כי "ישראל מבצעת טבח בפלסטינים. זו מדינת טרור. נתרום לרצועת עזה ונשיג תרומות נוספות חיצוניות. אני קורא למנהיגים יהודים ונוצרים לגנות את פעולות ישראל בעזה".
מנגד, הבית הלבן גינה את חמאס בעקבות האירועים: "האחריות לאלימות היא על חמאס, ולישראל יש את הזכות להגן על עצמה". בתגובה להעברת השגרירות האמריקנית לירושלים נמסר מהבית הלבן כי "זהו יום גדול לישראל".
שרים בכירים: האמריקנים לא ידרשו שום ויתור מישראל בתמורה להעברת השגרירות לירושלים. @gilicohen10 וזאב קם מדווחים משגרירות ארה"ב בירושלים#חדשותהערב pic.twitter.com/Cw3TviGPCL
— כאן חדשות (@kann_news) 14 במאי 2018
גם דרום אפריקה הודיעה שהיא מחזירה את שגרירה מישראל בעקבות האירועים בעזה. משרד החוץ אישר כי שגריר דרום אפריקה בישראל סיסה נגומבנה חוזר הלילה לארצו להתייעצויות.
שר החוץ הצרפתי איב לה דריאן אמר כי צרפת "מתנגדת להעברת שגרירות ארצות הברית לירושלים". לדבריו, "היא מנוגדת לחוק בינלאומי ובמיוחד להחלטות מועצת הביטחון. החוק הבינלאומי חד משמעי לגבי מעמד ירושלים, שיצטרך להיקבע במשא ומתן להקמת שתי מדינות".
בנוגע להפגנות בעזה, אשר נהרגו בהן לטענת הפלסטינים 55 בני אדם, קרא לה דריאן "להפגין אחריות כדי למוע התלקחות חדשה". הוא ציין כי "לנוכח שבועות של אלימות והמספר הגדל של קרבנות פלסטינים היום, צרפת קוראת לשלטונות ישראל להפגין איפוק וריסון בשימוש בכוח שחייב להיות מידתי בלבד. היא מזכירה לישראל את חובתה להגן על האזרחים, במיוחד קטינים, ואת זכות הפלסטינים להפגנות שלוות. חיוני ליצור מחדש את התנאים לפתרון פוליטי בהקשר אזורי שמצטיין במתיחויות רבות".
בחמאס אומרים: הזרוע הצבאית שלנו לא תהיה סבלנית לאורך זמן, לנוכח הפשעים של ישראל. מצרים וגורמים פלסטיניים לחצו על חמאס להוריד את הלהבות, אבל חמאס מבטיח שההפגנות יימשכו עד ה-5 ביוני.
— כאן חדשות (@kann_news) 14 במאי 2018
@galberger עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/NF6biRMthz
נוסף לצרפת, גם בריטניה הדגישה את "חוסר הסכמתה עם החלטת ארה"ב להעביר את השגרירות לירושלים". דוברה של ראשת הממשלה תרזה מיי מסר כי "לבריטניה אין תוכנית להעביר את השגרירות הישראלית מתל אביב". כמו כן, הוא ציין כי "ממשלת בריטניה מודאגת מהדיווחים על אלימות ואובדן חיי אדם בעזה וקוראת לצדדים לנהוג באיפוק". כך קראה גם שרת החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגרני. לעומת זאת, בגרמניה הדגישו לצד הדאגה מהרג הפלסטינים את "זכותה של ישראל להגן על עצמה". שר החוץ הגרמני הייקו מאס כתב היום בחשבון הטוויטר שלו כי ישראל צריכה לנהוג באופן מידתי. הוא כתב לרגל ציון 70 שנה לתאריך הקמת מדינת ישראל כי "העובדה שגרמניה יכולה לחגוג 70 שנה לישראל זאת מתנה גדולה".
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש אמר על האירועים בעזה: "מודאגים מאוד מההסלמה ומהמספר הגבוה של ההרוגים והפצועים הפלסטינים. על כוחות הביטחון הישראליים לנקוט באיפוק מרבי בשימוש באש חיה. על חמאס ומנהיגי ההפגנות מוטלת האחריות למנוע כל פעולות אלימות ופרובוקציות".
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בברכה מצולמת לרגל פתיחת שגרירות ארה"ב בירושלים: "ישראל זכאית ככל מדינה ריבונית לקבוע את בירתה. אנו פותחים את השגרירות בירושלים באיחור של שנים רבות. ארה"ב נשארה מחויבת לשלום" pic.twitter.com/to19yAzQL1
— כאן חדשות (@kann_news) 14 במאי 2018
משרד החוץ הטורקי פרסם הודעת גינוי חריפה בה נכתב "אנחנו מקללים את הטבח שבוצע על-ידי כוחות הביטחון הישראלים. שלום אזורי ועולמי לא יושג עד אשר יהיה פתרון לסוגיה הפלסטינית". שר החוץ הטורקי אמר בראיון כי "מתרחש בעזה טבח שמבוצע על-ידי מדינת טרור". ראש ממשלת טורקיה בינלאי יילדרים אמר לעיתונאים: "לצערי, ארצות הברית עומדת לצד המשטר הישראלי בשעה שהוא הורג אזרחים. ארה"ב שותפה למשבר ההומניטרי הזה"
מועצת הביטחון צפויה להתכנס היום או מחר לדיון חירום על המהומות בעזה ומעבר השגרירות האמריקנית, ביוזמתה של כווית. שגריר כווית באו"ם מנצור אל-אוטיבי אמר כי הם "מגנים את האירועים בעזה ומתכוונים להגיב". הוא האשים באירועים בעזה את "הכוח הכובש, ישראל". מנגד, השגריר הישראלי לאו"ם, דני דנון, החל בסבב שיחות עם שגרירים לקראת הדיון. הוא צפוי להציג חומרים המפלילים את חמאס בארגון ההפגנות.
הנציב העליון של מועצת זכויות האדם באו"ם, זיד ראאד זייד אל-חוסיין, התייחס לאירועים בעזה בחשבון הטוויטר שלו וכתב: "ההרג המזעזע בגלל אש חייה של ישראל בעזה חייב להיפסק עכשיו. הקהילה הבין-לאומית צריכה להבטיח צדק עבור הקורבנות בעזה. האחראים להרג המזעזע חייבים לעמוד לדין".
תיעוד תקיפות חיל האוויר ברצועה, היום
مقاتلات الاحتلال تقصف موقع "فلسطين" التابع للمقاومة شمال قطاع غز ة ب ٣ صواريخ #مليونية_العودة pic.twitter.com/0zeTiByqGY
— المركز الفلسطيني للإعلام (@PalinfoAr) 14 במאי 2018
בטקס החגיגי לפתיחת שגרירות ארצות הברית בירושלים, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "איזה יום נפלא. זכרו את הרגע הזה, זו היסטוריה. הנשיא טראמפ עשה היסטוריה בכך שהכיר בהיסטוריה. אין לנו חברה טובה יותר בעולם מארצות הברית. אתם עומדים לצד ישראל ולצד ירושלים. תודה לך הנשיא טראמפ על האומץ לקיים את ההבטחה שלך. תודה לכם על הפיכת הברית בין ישראל וארה"ב לחזקה יותר מתמיד. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שלח נאום מצולם, במהלכו ציין כי "לפני 70 שנה בדיוק ארצות הברית הפכה למדינה הראשונה שהכירה במדינת ישראל. היום אנחנו פותחים את שגרירות ארצות הברית הרשמית בירושלים".