נשיא טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן המשיך לתקוף את ישראל בעצרת הזדהות למען הפלסטינים, שהתקיימה היום (שישי) ואמר כי הוא מבדיל בין היהודים לציונים: "אנחנו במאבק מול הציונים. אנחנו לא נסלח להם על האיבה שלהם". ראש ממשלת טורקיה בינאלי יילדרים האשים את ישראל בהשמדת עם.
"הציונים המדכאים לא מבינים מילים, הם מכירים את שפת הכוח. מלכלכים את אל-אקצא עם המגפיים הציוניים. ירושלים היא לא סתם עיר, היא סמל, היא מבחן, היא כיוון תפילה. אם לא נצליח להגן על כיוון התפילה הראשון שלנו, לא נדע להבטיח עתיד בטוח לכיוון התפילה השני. העולם האסלאמי כשל במבחן ירושלים", המשיך ארדואן בהשתלחות.
מועצת הביטחון של האו"ם קיבלה מוקדם יותר החלטה להקים ועדת חקירה בינלאומית בכל הנוגע להפרות הסדר האלימות שהתקיימו השבוע סמוך לגדר המערכת ברצועת עזה. כן הוחלט לבדוק את מצב זכויות האדם בשטחי יהודה-ושומרון. 29 מדינות הצביעו בעד ההחלטה, ארה״ב ואוסטרליה הצביעו נגד, ו-14 מדינות נמנעו.
שגרירת ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה, אביבה רז שכטר, אמרה כי "בהחלטה הזו הגיעה המועצה לשיא חדש של צביעות". היא הוסיפה כי "אין לנו צורך בוועדה שכזו, ולא בשום גוף חקירה אחר כדי לקבוע מה שכבר במילא נחקר על ידי מדינת ישראל באופן שקוף אמין ומהיר".
העצרת התקיימה בעקבות האירועים ביום שני בגבול עם רצועת עזה, שם נהרגו 62 פלסטינים שהתפרעו וחלקם ניסו לחדור לישראל. ביום רביעי הודה בכיר חמאס בעזה סלאח ברדוויל כי 50 מההרוגים בעימותים עם צה"ל הם אנשי הארגון. ברדוויל נשאל בנוגע לטענות שחמאס שולח את תושבי הרצועה למות בהפגנות על גדר המערכת, והשיב כי מדובר במספר רשמי.