"זה יהיה לא אמיתי אם אתנצל", כך אמר הבוקר חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בתוכנית קלמן-ליברמן בכאן רשת ב' - בהתייחס לציוץ בו קרא לשוטרים "אפסים". "סוף סוף אחרי שחודשים תושבי יצהר נאנקים תחת ההתעמרות הזו וזה לא עניין אף אחד פתאום כולם עסוקים בזה", הוסיף.
"מה שעוברים תושבי יצהר בחודשים האחרונים זו שערורייה, אין לזה ולאכיפת חוק או סדר דבר וחצי דבר. זו ענישה קולקטיבית, זה תג מחיר. זה ניסיון לחנך מחדש יישוב שלם, שהרוב המוחלט של תושביו הם אזרחים שומרי חוק וסדר", אמר סמוטריץ'. "אם צריך מדי פעם להתבטא במילים קשות אל מול תופעות קשות ולגרום למי שצריך להתעשת, וראיתי כבר שהבוקר השר ארדן אחרי שהטיף לי אתמול מוסר ביקש שיפנו אליו והוא יבדוק את העניין - אז יצא שכרי".
סמוטריץ' סירב לחזור בו מדבריו ואמר כי "יכול להיות שכשישנתי משהו השתנה כאן במדינת ישראל, אולי לרגל החתונה המלכותית בבריטניה כולנו אימצנו פתאום איזה נימוסים בריטיים. לא אמרתי שום דבר חריג. נכון, ביטוי לא קונבנציונלי, לא משתמשים בו כל יום".
מתפלל ליום של @IL_police יהיה אומץ לאכוף כך את החוק והריבונות בישובים הבדואים והערבים בנגב ובגליל. חזקים על מתנחלים. אפסים. https://t.co/8WtuUeWv8q
— בצלאל סמוטריץ' (@bezalelsm) 27 במאי 2018
השר לביטחון הפנים גלעד ארדן כתב לאחר הריאיון בחשבון הטוויטר שלו כי "אבקש להבהיר בעקבות אמירותיו של ח"כ סמוטריץ, שהוא מעולם לא פנה אלי להתלונן או לבקש את התערבותי בקשר לפעילות המשטרה ביצהר ולכן האמירה שלו שהוא 'נאלץ' להתבטא באופן מביש כנגד שוטרי משטרת ישראל איננה נכונה. כל פנייה של ח"כ אלי בכל נושא הקשור למשטרה תמיד מטופלת מיידית. חבל".