ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (שלישי) עם נשיא צרפת עמנואל מקרון. השניים נפגשו בארבע עיניים ודנו בהסכם הגרעין ובהתבססות איראן בסוריה. לאחר מכן מסרו את הצהרותיהם לתקשורת. נתניהו אמר למקרון כי "התנאי מקדים לשיקום סוריה הוא שאיראן תעזוב את המדינה".
"האיום הגדול ביותר על העולם הוא נשק גרעיני בידי איראן. הארכיון הגרעיני הוכיח שאיראן שיקרה לעולם על תוכנית הגרעין שלה, ואני חושב שעכשיו זה הזמן להפעיל עליה לחץ מקסימלי. לא ביקשתי מהנשיא מקרון לעזוב את ההסכם, אני חושב שהמציאות הכלכלית תכריע את הסיפור. זה לא מה שהתמקדנו בו אלא התוקפנות של איראן באזור".
נתניהו: אני חושב שזה הזמן להפעיל לחץ מרבי על איראן, כדי לוודא שתוכנית הגרעין שלהם לא תגיע לשום מקום. מקרון: הסכם הגערין חייב להבטיח את הביטחון באזור, ערכנו דיונים ונעשתה התקדמות חשובה בנושא @shemeshmicha pic.twitter.com/aVmfLOS6lt
— כאן חדשות (@kann_news) 5 ביוני 2018
"על ידי הזזת צבאה לסוריה איראן מנסה לבנות צבא בסוריה. הם מעוניינים להקים צבא של 80,000 חיילים. לא רק כדי לתקוף את ישראל ולהשמיד אותה, אלא גם כדי להמיר את דתם של הסונים", הסביר ראש הממשלה. "איראן נכנסה להסכם בטענות שווא ושיקרה בנוגע לפעילותה בתחום".
"המסמכים שחשפנו מראים שאיראן התכוננה לבנות חמש פצצות בסדר גודל של הירושימה. אם יש הסכם גרוע שנחתם תחת הנחות יסוד שגויות אז לא צריכים להישאר בו", הוסיף ראש הממשלה. "צריך להכיר בכך שככל הנראה הסכם הגרעין עם איראן הולך להסתיים".
הנשיא הצרפתי אמר כי "אנו מודאגים מנוכחות איראן באזור, אמרתי לנתניהו שהסכם הגרעין חשוב למניעת פצצה גרעינית גם אם אינו מושלם. אנחנו רוצים להתקדם ליציבות גדולה יותר באזור. הסכם הגרעין הוא צעד ראשון שצריך לבנות עליו, ולכן צריך הסכם לעוד 10 שנים, גם על הפעילות הבליסטית והתוקפנות האזורית של איראן".
מקרון התייחס לאירועים האחרונים בגבול רצועת עזה ואמר: "אנחנו מגנים כל אלימות כלפי אזרחים במיוחד למה שקרה בשבועות האחרונים בעזה. כמובן גם מגנים כל אלימות כלפי אזרחים ישראלים על ידי קבוצות שונות ובראשן חמאס. אנחנו מחויבים לביטחונה של ישראל. צריך למצוא פתרון למשבר ההומינטרי בעזה, אני מקווה שנוכל להביא לפתרון".
"צעדים חד צדדים כמו העברת השגרירות גורמים אלימות. אנשים חוגגים משהו אבל אז אנשים מתים. לכן איני יכול לומר שאארגן הכרה מפריז כי זה לא יעזור", הוסיף מקרון.