כתב העת האמריקני "הניו יורקר" פרסם היום (שבת) פרטים על הקשרים המתהדקים בין ישראל לאיחוד האמירויות, במיוחד לאחר החתימה על הסכם הגרעין עם איראן. בכתבה שפורסמה במהדורת האינטרנט של כתב העת, נאמר כי ישראל והמדינה המוסלמית מקיימות קשרים זה יותר משני עשורים, מאז החתימה על הסכמי אוסלו. הכתבה המלאה צפויה להתפרסם השבוע במהדורה המודפסת של הניו יורקר.
על פי הדיווח, איחוד האמירויות תכננה לרכוש מארצות הברית מטוסי F16, ולאחר שישראל הסירה את התנגדותה מהמהלך - גבר האמון בין שתי המדינות. כך על פי גורמים אמריקנים. עוד נאמר כי השליט מוחמד בן זייד לא התנגד שתותקן טכנולוגיה ישראלית במטוסי הקרב, כל עוד הדבר ישרת את מדינתו בהגנה מפני איראן.
עוד דיווח הניו יורקר כי לאחר פרשת חיסולו של בכיר חמאס, מחמוד אל-מבחוח, לפני כשמונה שנים בדובאי, דרשו האמירויות מישראל כי תמכור להן מל"טים כפיצוי על ההסתבכות בעקבות החיסול. ישראל סירבה, מחשש לתגובת ארצות הברית.
בכתב העת נטען כי לקראת תום כהונתו השניה של נשיא ארצות הברית לשעבר ברק אובמה, יירטו סוכנויות הביון האמריקניות שיחות טלפון בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לגורם בכיר באיחוד האמירויות ואפשר שהיתה פגישה ביניהם בקפריסין.
דווח כי בחודש מארס האחרון לחץ נתניהו את ידיהם של שגרירי בחריין ואיחוד האמירויות בארצות הברית, בעת שפגש בהם במקרה, בעת ביקורו בוושינגטון. המפגש עם שני שגרירי המדינות הערביות אירע כשנתניהו סעד עם רעייתו ב"קפה מילאנו" בג'ורג'טאון, שבפרברי וושינגטון.
בחודש שעבר גיבה שר החוץ של בחריין, ח'אלד בן אחמד, את תקיפת ישראל נגד מטרות איראניות בסוריה. בן אחמד צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי כל עוד איראן מפרה את הסטטוס קוו באזור והופכת את המדינות לשטח הפקר באמצעות כוחותיה והטילים שלה אז לכל מדינה באזור, כולל ישראל, יש הזכות להגן על עצמה ולהשמיד את מקורות הסכנה.
שר הביטחון אביגדור ליברמן התייחס בחודש מאי האחרון בריאיון לכאן חדשות לקרבה בעמדותיהן של כמה ממדינות ערב לעמדותיה של ישראל בכל הקשור לסוגיה האיראנית. "ראיתי מי יצא יחד עם ישראל בתמיכה בהחלטתו של נשיא ארצות הברית", אמר ליברמן.
"זה לא רק אנחנו לבד" הוסיף שר הביטחון. "גם ערב הסעודית, גם המפרציות, גם בחריין. אנחנו לא לבד במשחק. יש פה מספיק גורמים רציונליים על מנת לחסום ביחד עם ארצות הברית את כל תכניות הגרעין שלהם".
בחודש אוגוסט האחרון דווח ברשת אל-ג'זירה כי בשנים האחרונות התקיימו מגעים סודיים בין ישראל למדינת איחוד האמירויות. הדיווח מתבסס על הדלפות של התכתבויות בין יוסוף אל-עותייבה, שגריר איחוד האמירויות בוושינגטון, לבין עוזי רובין, לשעבר מנהל פרויקט הטילים של ישראל.
ההתכתבויות כללו הערכת מצב, חודש אחרי מבצע "עמוד ענן" בשנת 2012. בנוסף, בדיווח של אל-ג'זירה נטען כי רוברט סטלוף, מזכ"ל "מכון וושינגטון", הציע לארגן מפגש בין השגריר לבין עוזי רובין, לאחר שהוצגה בפניו הצעה משכנעת בנוגע למכירת מערכת כיפת ברזל למדינות המפרץ, לצרכי הגנה מפני טילים איראניים.
לפי הדיווח, השגריר אל-עותייבה ביקש לשמוע באופן אישי פרטים על אודות מערכת כיפת ברזל ותפקודה במהלך מבצע "עמוד ענן" בעזה, ועל כן יצר קשר עם עוזי רובין והזמין אותו להיפגש בוושינגטון. תשובתו של רובין הייתה לפי ההדלפה: "כבר חזרתי לישראל. אולי בפעם הבאה".