ח"כ זוהר חשף: יועמ"ש הכנסת הוא שביקש לקדם את הגדלת הפנסיה שלו

זוהר: יועמ"ש הכנסת ביקש לקדם את הגדלת הפנסיה
חבר הכנסת אמר בריאיון למוטי גילת ותמר אלמוג בכאן רשת ב' כי איל ינון ביקש מאדלשטיין להעביר חקיקה בנושא. לדבריו: "לקחתי את זה על עצמי כדי לתקן עיוות". משמעות הצעת החוק היא תוספת של שישה מיליון שקלים במצטבר
מחבר תמר אלמוג ומוטי גילת מחבר תמר אלמוג ומוטי גילת
Getting your Trinity Audio player ready...
ח"כ מיקי זוהר
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ מיקי זוהר חשף היום (חמישי) כי היועץ המשפטי של הכנסת איל ינון היה זה שביקש מאדלשטיין להעביר חקיקה המשפרת את תנאי הפנסיה שלו. בריאיון לתמר אלמוג ומוטי גילת בכאן רשת ב' דחה זוהר את הטענה שמדובר בחקיקה אישית ואמר שהסכים לקדם את החוק בכדי לתקן עיוות.

"אני כל פעם מתרשם מחדש עד כמה הסיפור הזה הוצא מכל פרופורציה אפשרית. היועמש העלה בפני יושב ראש הכנסת את העובדה שהוא לא מקבל תנאים זהים לזה של שופט בית משפט עליון. אדלשטיין פנה אליי ואמר לי שלדעתו יש לתקן את העיוות", סיפר זוהר. "לקחתי על עצמי את העניין הזה, מתוך הבנה וידיעה שאין דבר צודק ונכון מזה. לקחתי בחשבון שתהיה ביקורת ציבורית, וידעתי שיקומו יפי נפגש שיציירו את זה בניגוד למציאות".

עורכת הדין שגית בידרמן, המייצגת את העותרים לבג"ץ נגד הצעת החוק, אמרה בתגובה כי "הודאתו של זוהר מעידה שמדובר בחקיקה אישית. אין מקום לאשר ליועץ המשפטי של הכנסת פנסיה תקציבית, משום שהשיטה הזאת חלפה מן העולם".

הכנסת אישרה בתחילת החודש את התיקון לחוק הקובע כי תשלומי הפנסיה של היועץ המשפטי של הכנסת יגדלו ויוצמדו לאלו של שופטים הפורשים מתפקידם, כפי שנחשף בכאן חדשות. בתחילה ניסו חברי הכנסת להשלים חקיקת בזק, שתאפשר להעניק ליועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד ינון, הטבות כספיות בשווי של שישה מיליון שקלים עם יציאתו לגמלה מוקדמת.

משמעות התיקון, שכלל לא הייתה ברורה במלואה לרוב הח"כים שהצביעו על התיקון, היא תוספת של שישה מיליון שקלים במצטבר. הח"כים בוועדת הכנסת קידמו את המהלך אף על פי שהיועץ המשפטי של משרד האוצר, אסי מסינג, הזהיר אותם מפני ההחלטה.

הפופולריים